Actualitate

Transilvania, în Top 10 destinații de vacanță inedite, recomandate de CNN. Ce i-a impresionat pe americani

CNN a alcătuit o listă cu zece destinaţii de vacanţă trecute cu vederea de cei mai mulţi dintre turişti. Printre acestea se află şi România, în special Transilvania și Bucovina.

Transilvania, în Top 10 destinații de vacanță inedite, recomandate de CNN. Ce i-a impresionat pe americani

CNN plasează ţara noastră pe lista celor zece destinaţii mai puţin cunoscute din lume care merită vizitate. Conform autorilor materialului, citați de Mediafax, arhitectura stalinistă din România contrastează cu arta şi arhitectura medievală, care evocă o istorie bogată. Deşi se îndreaptă rapid spre modernizare, România atrage turiştii prin construcţii vechi de sute de ani.

Cetăţile şi sutele de sate medievale, unele datând chiar din secolul al XIII-lea, sunt exemple perfecte ale arhitecturii Evului Mediu şi unele dintre cele mai bine păstrate construcţii saxone din Europa.


Autorii recomandă drumeţiile prin munţii Carpaţi, pentru peisajele superbe şi pentru fauna interesantă, în special urşii din pădurile Transilvănene. De asemenea, Carpaţii sunt o alternativă a Alpilor mai puţin cunoscută, mai puţin aglomerată şi mult mai ieftină.

Conform CNN, unele dintre obiectivele care nu trebuie ratate sunt Castelul Bran, Sighişoara şi mânăstirile din nordul Moldovei.


În Top 10, alături de România se află Bolivia, Malawi, Mongolia, Idaho (SUA), Cape Breton (Canada), Cercul Polar Arctic, Bhutan, Northland (Noua Zeelandă), spațiul cosmic.

abonare newsletter