Actualitate

Un nou documentar acuză industria alimentară - VIDEO

Industria alimentară este principalul vinovat pentru flagelul obezității care afectează Statele Unite, afirmă realizatorii filmului documentar „Fed Up”, lansat în acest weekend în cinematografele nord-americane.

Un documentar american acuză industria alimentară că alimentează dependența de zahăr a consumatorilor Un documentar american acuză industria alimentară că alimentează dependența de zahăr a consumatorilor

Filmul, care are 90 de minute, se ocupă de dependența de zahăr, care ar fi întreținută de către reprezentanții industriei alimentare.

«Fed Up» se apleacă asupra acestei realități paradoxale: americanii n-au făcut niciodată atât de mult sport și n-au fost niciodată mai interesați ca și în prezent de alimentele sărace în calorii. Cu toate acestea, doi din trei americani au probelemne cu greutatea corporală. Generații întregi de copii americani vor trăi mai puțin decât părinții lor.


Potrivit documentarului, autoritățile și-au ales o țintă falsă. Responsabilul pentru obezitate nu este lipsa exercițiului fizic, ci zahărul.

„Obezitatea este o problemă veche de 30 de ani, iar acum suntem pe cale să ajungem la punctul de ruptură”, a declarat regizorul documentarului, Stephanie Soechtig, într-un interviu înainte de lansarea filmului.


Zahărul, ca un drog

"Până la urmă, este vorba de bani și asta contează în primul rând. Cu acești bani, industria alimentară cumpără influență și, din păcate, politricieni", mai spune regizorul american.

Documentarul demonstrează că 80% din alimentele procesate vândute în Statele Unite conțin zahăr adăugat, care acționează asupra consumatorului ca un drog, transformându-l într-un veritabil toxicoman.


Problema nu privește doar Statele Unite. Organizatia Mondiala a Sănătății trage semnale de alarmă, arătând că, în Mexic, Africa de Sud, Arabia Saudită, Venezuela sau Iordania, 30% din populație este supraponderală sau chiar obeză.

Ultimele Stiri
abonare newsletter