Actualitate

Pilot F-16: Premierul a vorbit tot timpul, mi-a spus: Yoggi, mă simt minunat, aş vrea această slujbă

Pilotul american Dustin "Yoggi" Brown, care a pilotat avionul F-16 cu care a zburat premierul Victor Ponta, a povestit că şeful Guvernului "a vorbit tot timpul" zborului, iar când l-a întrebat dacă se simte bine i-a răspuns: "Yoggi, mă simt minunat, aş vrea această slujbă".

Pilotul american Dustin "Yoggi" Brown a fost întrebat, joi, la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii, la finalul exerciţiului Dacian Viper 2014, cum s-a comportat premierul Victor Ponta în timpul zborului.

"Am zburat o oră, la altitudine mare, am depăşit viteza sunetului şi am coborât poate la 1.000 de kilometri pe oră, un nivel redus. Am zburat în formaţie cu nişte MIG-uri 21 Lancer şi cu nişte F-16. Premierul a vorbit tot timpul, am avut o conversaţie minunată. Am vorbit despre faptul că am un fiu de şase săptămâni şi a fost foarte entuziasmat despre acest lucru. Am discutat despre diferenţele dintre a zbura şi a conduce o maşină de curse, despre baschet, pentru că şi preşedintele Obama este fan al acestui sport", a spus pilotul, citat de Mediafax.


El a relatat că în timpul zborului l-a întrebat pe premier dacă se simte bine pe locul din spate, iar acesta i-a răspuns: "Yoggi, mă simt minunat, aş vrea această slujbă".

Întrebat de la ce vine porecla "Yoggi", pilotul a spus că nu are legătură cu ursul din desenele animate, ci cu un incident în care a distrus o chitară.


Premierul Victor Ponta a ajuns, joi dimineaţă, la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii, pentru a participa la Ziua Distinşilor Vizitatori, care a avut loc în ultima zi a exerciţiului româno-american Dacian Viper 2014. El a venit însoţit de ministrul Apărării, Mircea Duşă, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, şi de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Premierul a ajuns apoi pe pistă cu o maşină, fiind îmbrăcat în uniformă de pilot al Forţelor Aeriene Române şi s-a îndreptat spre un avion F-16. Avionul a fost pilotat de un pilot american, iar premierul a stat pe locul din spate, fiind copilot.


Reprezentanţii Bazei au afirmat că premierul Victor Ponta a făcut înainte câteva teste medicale, pentru a putea urca în cabina avionului american, şi a primit instrucţiuni legate de zbor şi de comunicarea cu pilotul. Ulterior, avionul a decolat.

abonare newsletter