Actualitate

Adio tarife la roaming în UE!

Parlamentarii europeni au aprobat, joi, eliminarea tarifelor la roaming în UE, de la 15 decembrie 2015. Decizia a fost luată cu 534 de voturi „pentru”, 25 „împotrivă” și 58 de abțineri.

„Votul de astăzi este un pas mare pentru consilidarea pieței unice a telecomunicațiilor”, a declarat, după votul din Legislativul UE, raportorul Pilar del Castillo Vera.

Pillar del Castillo Vera și colegii săi din Parlamentul European au fost felicitați pentru rezultatul votului de joi de către comisarul european pentru Agenda Digitală, Neelie Kroes.


Comisia Europeană a adoptat, la 11 septembrie 2013, un plan de reformă în domeniul pieţei telecomunicaţiilor, având ca obiectiv simplificarea normelor UE pentru operatorii de telecomunicaţii, eliminarea de pe piaţă a tarifelor majorate pentru roaming, protejarea neutralităţii internetului, noi drepturi pentru consumatori şi mai multă siguranţă pentru investitori, reamintește Mediafax.  

Conform comunicatului PE, ajungerea la un acord cu ministerele telecomunicaţiilor din cele 28 de state membre trebuie să se numere printre priorităţile viitorului Parlament European, rezultat în urma alegerilor din 22-25 mai.

Ultimele Stiri
abonare newsletter