Actualitate

Ce reprezintă obiectele plutitoare care se presupune că aparțin avionului dispărut Boeing 777?

Mai multe avioane se vor alătura operaţiunilor de căutare ale zborului MH 370, care a dispărut pe 8 martie, în timp ce se deplasa de la Kuala Lumpur spre Beijing, după ce China a anunţat sâmbătă că deţine imagini filmate prin satelit care surprind noi fragmente ce ar putea aparţine avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines.

Adjunctul premierului australian, Warren Truss, a declarat că atâta timp cât există speranţă, căutările vor continua, informează Digi24.ro.

Un oficial australian responsabil cu căutările avionului a declarat că unul dintre obiectele găsite este un palet de lemn. Utilizarea paleţilor de lemn este comună în industria aeriană: ”Este un posibil indiciu, însă paleţii sunt folosiţi şi în industria navală”.


Oficialii australieni au declarat că zona de căutare se schimbă odată cu mişcarea obiectelor din apă.

Imaginea surprinsă prin satelit și publicată de autorităţile chineze arată un obiect cu dimensiunea de 22,5 metri / 13 metri. Obiectul se află la aproximativ 120 de kilometri sud-vest de locul în care au fost observate alte obiecte plutitoare, de către australieni.


Autoritatea australiană pentru siguranţa maritimă a negat informaţiile conform cărora echipele de căutare ar fi găsit fragmente ale avionului Boeing 777 dispărut.

Ultimele Stiri
abonare newsletter