Actualitate

Nicolae Timofti se va întâlni miercuri cu Traian Băsescu

Preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, a declarat marţi în cadrul unei conferinţe de presă că va veni miercuri în România, pentru a discuta cu omologul său român, Traian Băsescu.

Timofti a declarat că a discutat despre această întâlnire la telefon, cu preşedintele Traian Băsescu.

"Domnul premier a avut o întâlnire cu premierul Ucrainei şi au discutat mai multe subiecte. Eu voi pleca mâine în România, la Iaşi, pentru a discuta cu Traian Băsescu. Cu vecinii trebuie să trăieşti bine. Leancă la Kiev, eu la Bucureşti", a declarat preşedintele moldovean, adăugând: "A fost o solicitare a mea".


Timofti a declarat, de asemenea, că Republica Moldova nu recunoaşte rezultatele referendumului din Crimeea, considerând că mizează pe rezolvarea problemelor prin dialog.

"Poziţia mea şi a Republicii Moldova privind acţiunile din Ucraina este că nu recunoaştem rezultatele referendumului din Crimeea. Considerăm că orice decizie aprobată în baza aşa-zisului referendum nu este legală, constituţional şi nu-l recunoaştem. Este o încălcare. R.Moldova mizează şi susţine reglementarea problemelor pe calea dialogului. În acest context, chemăm toţi factorii de decizie la calm şi atitudine responsabilă privind problema transnistreană. Republica Moldova pledează pentru reglementarea conflictelor pe cale paşnică", a adăugat Timofti.


Preşedintele moldovean a declarat, de asemenea, că a luat cunoştinţă de declaraţiile Sovietului Suprem al Transnistriei, calificând aceste acţiuni drept "contraproductive", relatează Mediafax.

abonare newsletter