Actualitate

JOCURILE OLIMPICE: SUA avertizează companiile aeriene că explozivi ar putea fi ascunşi în tuburi de pastă de dinţi

Executivul american a avertizat miercuri companiile aeriene care efectuează zboruri în Rusia, gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă 2014, că teroriştii ar putea ascunde explozivi în interiorul tuburilor de pastă de dinţi, a anunţat pentru AFP un oficial american.

Aceste ameninţări ar viza "zborurile cu destinaţia Rusia", care va găzdui, începând de vineri, Jocurile Olimpice de Iarnă, a adăugat oficialul american, sub acoperirea anonimatului, informează Mediafax.

Într-un comunicat oficial, Departamentul pentru Securitate Internă s-a limitat să precizeze că "va împărtăşi cu regularitate informaţii pertinente cu partenerii săi interni şi internaţionali, dar şi cu cei care sunt asociaţi la evenimente mondiale, precum JO de la Soci".


"Chiar dacă până acum nu deţinem informaţii despre o ameninţare specifică împotriva ţării noastre, comunicarea de rutină este o componentă importantă a angajamentului nostru", continuă comunicatul, care adaugă că Departamentul pentru Securitate Internă va continua "să ajusteze măsurile de securitate în contextul evoluţiei ameninţărilor".

Agenţia americană pentru Securitatea Transporturilor (TSA) permite călătorilor să urce cu pastă de dinţi la bordul avioanelor, însă tuburile trebuie să fie dimensiuni mici.

abonare newsletter