Actualitate

Contre între Consiliul Judeţean Cluj şi Primăria Cluj pe tema străzilor Căpitan Grigore Ignat şi Emerson

Consiliul Judeţean Cluj a trimis o scrisoare deschisă Primăriei Cluj-Napoca în care solicită reabilitarea străzii Emerson şi a străzii Căpitan Grigore Ignat şi includerea străzii Emerson în programul de salubrizare al municipalităţii. În replică, reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca spun că strada Emerson a fost inclusă în programele de salubrizare, iar strada Căpitan Grigore Ignat va fi reabilitată din fonduri europene.

„La rugămintea unuia dintre cei mai mari investitori din judeţul Cluj, compania Emerson, mă adresez dumneavoastră. Exasperaţi de starea proastă a infrastructurii de acces spre fabrica pe care o deţin în municipiul Cluj-Napoca, oficialii Emerson au cerut sprijinul Consiliului Judeţean Cluj. Concret, din cauza stării deplorabile a drumurilor de acces, inclusiv a străzii Emerson, asfaltată, dar aflată în afara programului de salubrizare al municipalităţii, compania a fost nevoită să programeze spălări suplimentare a panourilor fotovoltaice din campus şi să cureţe de şase ori filtrele de la două dintre clădirile din parc. Mai mult, canalizarea străzii se înfundă la fiecare ploaie serioasă cu praful şi pietrişul adus de ape din strada adiacentă, strada Grigore Ignat, care asigură accesul spre un alt obiectiv important al judeţului, staţia de epurare a apelor uzate. Vă rog să dispuneți curățarea și spălarea cu o frecvență ridicată a străzii Emerson și reabilitarea în regim de urgență a străzii Grigore Ignat”, se arată în scrisoarea semnată de Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj.

Primăria municipiului Cluj-Napoca precizează faptul că strada Căpitan Grigore Ignat este curpinsă în lista străzilor care vor fi reabilitate din proiectul finanţat din fonduri nerambursabile, de reabilitare a tramei stradale şi creştere a accesului la zona industrială din municipiul Cluj-Napoca.


„Acest proiect se află în faza de finalizare a procedurilor de atribuire a lucrărilor de execuţie, urmând să demareze lucrările efective în cursul anului 2014. Preciăam totodată că, în conformitate cu prevederile legale privind proiectele cu finanţare europeană, nu este posibilă prinderea în alt program de finanţare de investiţii a obiectivelor odată anunţate ca eligibile pe un program european. În privinţa salubrizării străzii Emerson, vă informăm că aceasta a fost cuprinsă începând din acest an în cadrul programelor municipale, fiind predată către operatorul din sectorul în care se află, SC Brantner SA spre a beneficia de servicii de salubrizare, respectiv deszăpezire”, au precizat reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter