Actualitate

Uioreanu: Nu rezolvam nimic dacă alocam bani pentru introducerea gazului la Huedin

Preşedintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat că reţeaua de alimentare cu gaz a oraşului Huedin este o investiţie importantă, dar dacă ar fi alocat bani problema nu ar fi fost rezolvată, acolo fiind nevoie de sume mai mari. De asemenea, acesta consideră că părăsirea ședinței de către consilierii PDL „poate fi considerată cel mult ca fiind un joc de imagine, în nici un caz drept grijă pentru comunitate”.

„Domnii consilieri ai PD au cerut să alocăm 50 de mii de lei pentru lucrările care sunt de efectuat la reţeaua de alimentare cu gaz a oraşului Huedin, în detrimentul Liceului Tehnologic „Vlădeasa”.  Sunt perfect de acord cu faptul că această investiție este importantă pentru Huedin nu doar din punct de vedere social, ci şi ca implicații economice, dar 50 de mii de lei (puțin peste 11 mii de euro) nu rezolvau nimic. Pentru alimentarea cu gaze naturale este nevoie, la ultima ajustare, de 3,5 milioane de euro, lucrarea nu este atribuită, deci banii judeţului nu doar că nu contau, dar nici nu rezolvau o urgenţă. Pe de altă parte, la Liceul Tehnologic „Vlădeasa” instalaţia de încălzire centrală aşteaptă finalizarea de mai bine de cinci ani, fiind realizată reţeaua internă şi toate racordurile. Practic, e nevoie doar de achiziţionarea şi montarea centralei termice pentru ca 1080 de elevi şi cadrele didactice care predau aici, la al doilea liceu ca mărime din judeţul Cluj, să beneficieze de condiţii civilizate. În aceste condiţii, era firesc să finalizăm o investiţie, mai ales având în vedere faptul că această sumă nu folosea cu nimic lucrărilor de introducere a gazului în Huedin”, precizează președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu.

Într-o conferinţă de presă de joi consilierul judeţean Steluţa Racolţa a declarat că cei din USL sunt lipsiţi de viziune.


„Oamenii mari politici ai judeţului, cum s-au autointitulat consilierii judeţeni de la USL sunt lipsiţi de viziune. Proiectul privind introducerea gazului metan în Huedin este aproape finalizat, pe principiul că ei sunt la putere aceşti consilieri ai USL nu au ţinut cont de solicitarea primarului din Huedin. Speranţele oamenilor gravitează în jurul acestui proiect. Gazul metan e la intrarea în Huedin, iar consilierii alocă bani pentru o centrală. Sunt lipsiţi de responsabilitate. Pe de altă parte în rectificarea bugetului se reîntregeşte bugetul Regiei Autonome a Domeniului Public şi Privat (RADPP) cu peste un miliard de lei. Ei au dat suma aceasta din bugetul Regiei pentru finalizarea pistei de la aeroport pentru ca Dragnea să taie panglica. Unde sunt banii de la Guvernul României? Au promis că vor aduce bani de la Bucureşti. Cred că Uioreanu are o problemă personală cu primarul din Huedin. Prioritatea era gazul”, a declarat Racolţa.

Liderul consilierilor judeţeni ai PDL, Alexandru Coroian, a declarat la rândul său că vor părăsi şedinţele de consiliu judeţean ori de câte ori consilierii  vor fi cenzuraţi prin tăierea microfonului. „Nu putem fi sabotaţi, acesta este felul nostru de a protesta faţă de aceste abuzuri demne de evul mediu al politicii”, a precizat Coroian.

abonare newsletter