Actualitate

Vremea se răcește într-un ritm accentuat în Transilvania, din 11 noiembrie

Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că, începând din 11 noiembrie, vremea se va răci într-un ritm în Transilvania iar mercurul din termometre nu va arăta mai mult de 6 — 7 grade Celsius, pe timpul zilei.

Valorile termice prognozate pentru intervalul 4 – 17 noiembrie se vor încadra, în general, în normele climatologice ale perioadei, în majoritatea zonelor țării. O scădere accentuată a temperaturilor va avea loc după data de 11 noiembrie, când regimul va cunoaște o răcire accentuată, iar mercurul din termometre nu va arăta mai mult de 6 — 7 grade Celsius, pe timpul zilei.

Vremea în Transilvania

Conform prognozei ANM, în regiunea Transilvaniei, valorile termice vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obișnuit în primele zile ale perioadei de prognoză, când vor fi valori maxime de 18 — 21 de grade și minime de 9 — 10 grade.


Pe 6 și 7 noiembrie, o răcire accentuată va determina scăderea cu 8 — 10 grade a regimului termic, până la aproximativ 9 grade ziua și 2 grade noaptea. Ulterior, va avea loc o ușoară încălzire, iar în intervalul 9 — 11 noiembrie vor fi temperaturi cu 4 — 5 grade mai ridicate.

După data de 11 noiembrie, vremea se va răci ușor de la o zi la alta, până la maxime de 6 — 7 grade și minime de—2 și 0 grade, valori ușor sub cele normale la jumătatea lunii noiembrie. Vor fi ploi pe arii extinse pe 5 — 6 noiembrie, iar după data de 10 noiembrie precipitațiile, slabe cantitativ, se vor semnala aproape zilnic, însă pe suprafețe restrânse.


Prognoza meteo la munte

La munte, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la începutul intervalului, când mediile temperaturilor maxime se vor situa în jurul a 12-14 grade, iar mediile minimelor vor fi de 4 — 6 grade.

Pe 6 și 7 noiembrie vremea se va răci, temperaturile diurne vor scădea spre 2 — 3 grade, iar cele nocturne vor fi ușor sub zero grade Celsius. Ulterior, regimul termic va marca o creștere de 4 — 5 grade.


După zilele de 11 și 12 noiembrie, vremea se va răci ușor de la o zi la alta, spre valori maxime de două grade și minime între—4 și—3 grade la sfârșitul perioadei de prognoză. Precipitații pe arii extinse, predominant ploi, vor fi pe 5 — 6 noiembrie. După 10 noiembrie, local va ploua slab, iar în ultimele zile ale prognozei vor fi precipitații slabe mixte.

Prognoza ANM, valabilă pentru perioada 4-17 noiembrie 2013, are la bază datele provenite de la Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) din Reading, Anglia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter