Actualitate

Urmărire de păsări, sâmbătă, pe malul Someşului

Societatea Ornitologică Română, filiala Cluj îi invită pe toţi clujenii, indiferent de vârstă, să participe, sâmbătă la evenimentul EuroBirdwatch 2013.

sursa foto: www.gardenguides.com sursa foto: www.gardenguides.com

Este un eveniment de popularizare a observării păsărilor sălbatice, care se desfăşoară pe întreg cuprinsul Europei, în perioada 5 – 6 octombrie, scopul său fiind observarea a cât mai multor specii de păsări în timpul migraţiei de toamnă. “Vă aşteptăm pe toţi, indiferent de vârstă, sâmbătă 5 octombrie, între orele 10.00 şi 14.00 pe malul Someşului, în dreptul Platoului Sălii Sporturilor. Cu ajutorul lunetelor şi a binoclurilor, sub îndrumarea specialiştilor vor fi observate şi determinate speciile de păsări, în încercarea de a vă stârni interesul faţă de migratoarele înaripate aflate în pasaj de-a lungul râului Someş”, au declarat organizatorii evenimentului.

Cei care doresc pot completa formulare cu observaţiile efectuate, care vor fi trimise pentru centralizare către Societatea Ornitologică Română şi de aici către coordonatorul european de anul acesta al evenimentului, BirdLife Slovacia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter