Actualitate

Încă o licitaţie pentru finalizarea Sălii Polivalente

Primăria caută un constructor nou pentru continuarea lucrărilor la Sala Polivalentă, după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis, luna trecută, suspendarea procedurii ca urmare a contestaţiilor depuse de două firme care au participat la licitaţia anterioară.

Primăria Cluj-Napoca se vede nevoită să caute, din nou, un alt constructor pentru Polivalentă, în acest sens, fiind lansat un anunţ pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Anunţul a fost postat pe SEAP în 31 august. S-a ajuns la această situaţie ca urmare a contestaţiilor depuse de două firme, în luna iunie, la licitaţia anterioară. Una dintre contestaţii aparţine asocierii TCI Contractor General SA cu SC Modern Bau SRL Cluj-Napoca, iar cea de-a doua a fost depusă de firma italiană SC Cortina 2000 SRL, un retailer de bijuterii. Contestaţia italienilor a fost respinsă, însă CNSC a admis nemulţumirile formulate de asocierea clujeană. Printre ofertanţii ultimei proceduri de atribuire pentru Polivalentă s-au aflat şi asocierea CON-A - Plan 31 - Intersport şi Dico & Ţigănaş, austriecii de la Strabag şi asocierea DAS Iaşi - Grupul Urban Ploieşti.

Oferta cea mai mică va fi desemnată câştigătoare

Potrivit anunţului, valoarea totală a proiectului este de peste 35 milioane lei, iar pentru continuarea lucrărilor este prevăzută suma de 1.651.494 lei., procentul de “diverse şi neprevăzute” fiind de 4,7%. Finalizarea Sălii Polivalente este estimată la opt luni de la data atribuirii contractului/ emiterii ordinelor de începere a serviciilor sau lucrărilor. Licitaţia va fi una electronică, iar executarea contractului nu este supusă unor condiţii speciale. În anunţul Primăriei mai este precizat faptul că va fi desemnată câştigătoare oferta cu cel mai scăzut preţ. Deschiderea ofertelor va avea loc în 16 octombrie.


În primăvara acestui an, primarul Emil Boc declara că Sala Polivalentă va fi terminată la sfârşitul acestui an.

Nu este primul blocaj în construirea Sălii Polivalente

Şantierul pentru finalizarea Sălii Polivalente este blocat de mai multe luni din cauza blocajelor determinate de contestaţii. Înaintea contestaţiei din luna iunie, a fost înregistrată o situaţie fără precedent în România: lucrările au fost blocate, în martie 2012, în stadiul de 65% după ce ACI au depus o plângere în instanţă prin care au cerut anularea rezultatului licitaţiei câştigată de CON-A din Sibiu. “Războiul” pornit de ACI nu a fost câştigat de nimeni, iar oferta celor de ACI a fost declarată neconformă de expertul angajat de Primărie pentru a analiza oferta acestora.


Prima licitaţie a avut loc în anul 2010

Licitaţia iniţială pentru Sala Polivalentă a fost realizată în anul 2010 când au fost depuse trei oferte: CON-A, cu o ofertă de aproximativ 50 milioane lei, Dafora cu aproximativ 88 milioane lei şi ACI cu peste 91 milioane lei. Primăria a ales câştigător firma cu cea mai mică ofertă financiară. Sala Polivalentă va avea 7.000 de locuri, cu anexele sportive şi tehnice aferente, cu dotări complementare de alimentaţie publică, spaţii comerciale închiriabile, un parking pentru minimum 446 de maşini.

Ultimele Stiri
abonare newsletter