Actualitate

Liviu Dragnea, AUDIAT la DNA în dosarul referendumului

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, este audiat, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în dosarul referendumului din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Dragnea a venit la sediul central al DNA în jurul orei 17.45, potrivit Mediafax.ro.

În 6 septembrie 2012, Liviu Dragnea, care este şi vicepremier, a fost pus sub acuzare în dosarul privind referendumul de demitere a şefului statului, fiind acuzat că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul obţinerii unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendum, care să garanteze validarea acestuia, potrivit DNA.


După ce procurorii au anunţat că îl cercetează pe Dragnea, preşedintele PSD, Victor Ponta, declara că el şi toţi membrii BPN şi CExN au semnat autodenunţuri la DNA pentru că au îndemnat oamenii să vină la vot la referendum.

Procurorii DNA anunţau că au început urmărirea penală faţă de 67 de persoane acuzate de fraude la referendumul din 2012, printre care 49 de preşedinţi şi membri ai unor secţii din Teleorman, Vrancea şi Gorj şi 18 observatori din partea unor ONG-uri, membri de partid, care l-ar fi ajutat pe Liviu Dragnea. Procurorii anticorupţie precizau că cele 67 de persoane ar fi luat parte la diferite activităţi legate de desfăşurarea referendumului din 29 iulie 2012.

Ultimele Stiri
abonare newsletter