Actualitate

Banii pe care Consiliul Judeţean Cluj îi alocă bisericilor stârnesc nemulţumirile opoziţiei

Consilierii judeţeni ai PDL sunt nemulţumiţi de faptul că nu au fost consultaţi în privinţa distribuirii banilor către bisericile din judeţul Cluj şi acuză USL-ul că au politizat şi acest segment, după banii alocaţi către tineret, sport sau cultură.

Liderul consilierilor democrat-liberali, Alexandru Coroian, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că politizarea alocărilor de bani din Consiliul Judeţean a ajuns la 100%. "Nici cultele nu au scăpat de această politizare, astfel că deşi reprezentăm aproape o treime din populaţia judeţului Cluj nu am avut niciun cuvânt de spus în legătură cu această alocare, nu am avut nicio discuţie despre această alocare" a declarat Coroian. 

 Daniel Buda, liderul PDL Cluj, a precizat, la rândul săi, că bisericile ar trebui să întoarcă sprijinul din partea instituţiilor publice. "Deocamdată absorb bani, şi când eram în Parlamentul României se făceau presiuni de către preoţi să dăm bani către biserici. Am dat bani pentru biserici", spune Buda. Pe de altă parte, Buda consideră că alocările de bani de la Consiliul Judeţean pentru culte ar trebui să se facă pe baza propunerilor venite de la toţi consilierii.


Vicepreşedintele CJ Cluj, Vakar Istvan, a precizat că că banii se alocă în funcţie de datele statistice privind numărul de enoriaşi.

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean de săptămâna viitoare se află un proiect ce prevede alocarea sumei de 350.000 lei pentru mai multe biserici aparţinând cultelor reformat, romano – catholic, unitarian şi  evanghelic lutheran.

Ultimele Stiri
abonare newsletter