Actualitate

Fratele clujencei moarte în Muntenegru: Surorii mele i-a căzut o bucată de stâncă pe cap

Fratele clujencei care a murit în Muntenegru, unde se afla împreună cu fiica ei, rănită în urma accidentului, spune că sora sa abia aştepta excursia, el afirmând că au aflat despre accident de la televizor, iar o asistentă de la spital, care era româncă, a sunat apoi la familie.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Aurorei Morar, femeia din Cluj-Napoca moartă în accidentul din Muntenegru, a fost depus miercuri la Capela Cimitirului Central din municipiu, unde au venit fratele acesteia, Vasile Mocanu, şi alte rude.

Vasile Mocanu le-a povestit jurnaliştilor că sora sa abia aştepta să meargă în excursie, alături de fiica sa Maria Loredana, căreia rudele îi spun Dana, pentru a se relaxa după o perioadă de muncă de câteva luni.

"Am vorbit ultima dată cu sora mea vineri după-amiază, am trecut pe la ei pe-acasă. Urma să plece sâmbătă în excursie şi noi trebuia să ne vedem la o onomastică. Am rămas înţeleşi că ne vom vedea cu toţii după ce se întorc din excursie şi facem o masă, un tort. Aurora mi-a spus că abia aşteaptă excursia, că vrea să se relaxeze, că numai muncă a văzut în ultima vreme. Excursia era plătită de câteva luni, au dat cam 400 de euro, le plăcea zona, că era una frumoasă", a afirmat bărbatul, citat de Mediafax.


El a mai spus că a aflat despre accident de la televizor, iar apoi au fost sunaţi de către o asistentă de la spital, care era româncă.

"Eu am aflat de accident de la ştiri. Duminică seara, nepoata Dana, care era cu mama sa în excursie, era în spital, rănită, şi a vorbit cu o asistentă care era româncă şi a rugat-o să o sune pe sora mai mare, Alexandra. A ştiut că mama sa este la Terapie Intensivă", a afirmat Mocanu.


Bărbatul a mai spus că surorii sale i-ar fi căzut o bucată de stâncă pe cap, după prăbuşirea autocarului.

"Din auzite e povestea asta. Au căzut ambele din autocar, şocul le-a aruncat afară. Dana a căzut pe nişte copaci, iar pe mama ei a venit o stâncă, chiar pe cap", a povestit Vasile Mocanu.

La casa familiei, situată în cartierul clujean Mărăşti, a venit, miercuri, şi un verişor al femeii moarte, Sandu Poruţiu. El a spus că Aurora Morar a fost o femeie extraordinară, iar familia ei una de gospodari, harnică şi unită, cu frică de Dumnezeu.

"E păcat că Dumnezeu ia la El oameni adevăraţi", a spus el.


Tot la locuinţa familiei Morar a ajuns, în cursul zilei de miercuri, Liviu Cenan, un localnic din satul clujean Pata, de unde era originară Aurora Morar.

"A fost o familie bună, oameni gospodari, cu trei copii, două fete şi un băiat. Sorin era fiul cel mare, Alexandra era fiica a doua, iar cea mică era Maria Loredana, cea cu care a şi fost în excursie. Ea şi soţul aveau o afacere, un magazin în Cluj-Napoca, unde vindeau de toate, de la chimicale, feronerie, materiale de construcţii, obiecte PSI, instalaţii sanitare. Am venit să îi ajut, să fiu alături de familie în aceste clipe grele. Am copilărit cu Aurora şi nu puteam sta deoparte când am văzut o aşa tragedie", a spus Cenan.


Soţul femeii, Alexandru, şi fiica mai mică, Loredana, urmează să ajungă la Cluj-Napoca până miercuri seară, când este programat priveghiul, la Capela Cimitirului Central.

Înmormântarea va avea loc, joi, la ora 13.00, în Cimitirul Central din oraş.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter