Actualitate

El este mecanicul de tren care a evitat accidentul cu mașina pompierilor din Cluj! A fost premiat pentru asta!

Sorin Ioan Stan este mecanicul de tren care a evitat accidentul cu mașina pompierilor din Cluj! A fost premiat pentru asta!

Sorin Ioan Stan este mecanicul de tren care a evitat accidentul cu mașina pompierilor din Cluj/ Foto 1: CFR Calatori Brasov - Facebook/ Foto 2:  Neamt 24 - Facebook Sorin Ioan Stan este mecanicul de tren care a evitat accidentul cu mașina pompierilor din Cluj/ Foto 1: CFR Calatori Brasov - Facebook/ Foto 2: Neamt 24 - Facebook

 

 


Sorin Ioan Stan este mecanicul care a evitat în ultimul moment ciocnirea cu o autospecială de pompieri la Câmpia Turzii.

 


Sorin Ioan Stan, mecanicul care a evitat accidentul cu mașina pompierilor din Cluj, a fost premiat

Bărbatul a fost felicitat de către CFR Călători. Acesta a fost premiat cu peste 10.000 de lei.

„El este Sorin Ioan Stan, mecanicul Depoului Brașov-Secția Teiuș, care în conducerea trenului IR 1734 Cluj Napoca-București, a întâlnit în deplasarea sa o autospecială SMURD care a ignorat indicatoarele rutiere și semnalele acustice date de tren.


Prin profesionalismul său și viteza de reacție, Sorin a reușit să oprească trenul în timp util, reușind astfel să evite o tragedie”, au transmis reprezentanții CFR Călători Brașov.

Șoferul autospecialei ISU Cluj, cercetat disciplinar

O autospecială pentru stingerea incendiilor, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, s-a deplasat riscant, marți, 9 aprilie, peste trecerea la nivel cu calea ferată, în cadrul unei intervenții pentru stingerea unui incendiu în municipiul Câmpia Turzii. 


Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj a demarat în regim de urgență cercetarea disciplinară  care se impune pentru analizarea celor întâmplate și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de această situație ce a pus în pericol viața echipajului care a încadrat autospeciala de intervenție. 

„În acest context, vor fi analizate și prevederile privind circulația pe drumurile publice, normele și regulamentele interne, precum și cele cele care vizează codul de etică și deontologie a personalului”, arată ISU Cluj la solicitarea monitorulcj.ro


O altă măsură dispusă a fost înlocuirea din serviciu a conducătorului auto al autospecialei de intervenție, iar până la finalizarea verificărilor acesta nu va mai fi planificat în serviciul operativ. De asemenea, șoferul autospecialei va fi supus unui evaluări psihologice, iar eventuala repunere a acestuia în serviciul operativ, în calitate de conducător auto, va fi realizată în urma unei reinstruiri. 

Inspectoratul Județean de Poliție Cluj a fost informat despre incident în vederea aplicării măsurilor în conformitate cu reglementările privind circulația pe drumurile publice.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj dezaprobă ferm neglijența conducătorilor autospecialelor cu regim de circulație prioritară care prin astfel de comportamente pun în pericol viața și vor fi dispuse măsurile care se impun, cu maximă celeritate”, arată ISU Cluj. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

La un pas de tragedie. Autospecială de pompieri, deplasare riscantă prin fața trenului. Șoferul, cercetat disciplinar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter