Actualitate

Tragedie feroviară evitată în ultimul moment între Câmpia Turzii și halta Călărași, județul Cluj

Mecanicul a evitat în ultimul moment o autospecială SMURD, care a forțat trecerea peste calea ferată deși se apropia trenul.

Tragedie feroviară evitată în ultimul moment pe segmentul Câmpia Turzii – halta Călărași Turda. Sursă foto: captura ecran/Facebook/ Neamt 24 Tragedie feroviară evitată în ultimul moment pe segmentul Câmpia Turzii – halta Călărași Turda. Sursă foto: captura ecran/Facebook/ Neamt 24

 

 


Un mecanic de locomotivă a evitat o tragedie feroviară în ultimul moment pe segmentul Câmpia Turzii – halta Călărași Turda, județul Cluj. 

Înainte de trecerea la nivel cu calea ferată, mecanicul a observat un convoi de autospeciale SMURD aflat în misiune, ce intenționa să traverseze pasajul. În ciuda semnalelor de alertă date de tren, o autospecială SMURD a trecut la limită peste calea ferată pentru că mecanicul a luat măsuri de frânare rapidă a trenului, scrie profit.ro, care citează Radio Brașov.  


CITEȘTE ȘI: 

La un pas de tragedie. Autospecială de pompieri, deplasare riscantă prin fața trenului. Șoferul, cercetat disciplinar.

Purtătorul de cuvânt al CFR Călători, Ada Meseșan, a declarat că Sorin Stan, mecanicul care lucrează la Depoul Brașov, a reușit să evite un accident îngrozitor deoarece a frânat din timp. 


„Văzând că nu a ținut cont de semnalele de alertă, a frânat, dar frânarea la un tren nu este similară cu cea de la o mașină, este mult mai lentă, nu se poate frâna brusc pentru că astfel a deraia vagoanele și punea în pericol viața pasagerilor din vagoane. A reușit să evite un accident îngrozitor pentru că astfel ar fi spulberat mașina de pompieri”, a precizat purtătorul de cuvânt al CFR Călători. 

Mecanicul, care a condus trenul de călători pe ruta Cluj-Napoca – București Nord, va fi recompensat cu peste 10.000 de lei. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Accident feroviar în Jucu. Un autocamion a fost lovit de tren.

Etichete: tren cfr smurd
Ultimele Stiri
abonare newsletter