Actualitate

Dealeri care vindeau droguri în cluburi, cămine studențești și școli din Cluj, prinși în flagrant de Poliție: „Au aruncat pe geam o geantă cu 130.000 euro” VIDEO

Scene desprinse din filmele cu gangsteri, la perchezițiile dintr-un dosar de trafic de droguri. Dealerii au încercat să arunce în toaletă și pe geam drogurile și banii, pentru a scăpa de probe.

Dealeri care „băgau” droguri în cluburi, școli și cămine studențești, prinși de polițiști / Sursă: captură video - Poliția Română Dealeri care „băgau” droguri în cluburi, școli și cămine studențești, prinși de polițiști / Sursă: captură video - Poliția Română

 

 


Mai mulți dealeri care aprovizionau cluburi, școli și cămine studențești din Cluj-Napoca și Iași cu droguri au fost prinși în flagrant de polițiști și procurorii DIICOT. În timpul perchezițiilor, ca să scape de probe, un dealer a aruncat canabis în WC, iar altul a aruncat o geantă plină de bani pe geam. 

În acest an, o reţea de dealeri a introdus în România cantităţi mari de droguri de risc, pe care le-a distribuit ulterior către alţi dealeri din municipiile Cluj-Napoca şi Iaşi. Aceștia, la rândul lor, ar fi aprovizionat pieţele de droguri de risc din cluburi, cămine studenţeşti şi şcoli, potrivit unui comunicat al Poliției Române.


În urma unei acțiuni a polițiștilor și procurorilor DIICOT finalizată azi, 5 decembrie, au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziţie domiciliară în cele două municipii şi s-au realizat două operaţiuni de prindere în flagrant delict a dealerilor cercetați, în timp ce tranzacţionau sau transferau cantităţi mari de droguri.

Dealerii încercau să scape de droguri în timp ce erau săltați de polițiști / Foto: DIICOT

CITEȘTE ȘI:
Țara tuturor posibilităților! Jandarmerița prinsă cu droguri pleacă în concediu de odihnă.
Bărbat din Alba, prins în flagrant când primea un colet cu 4 kg de droguri, expediat din Olanda

 


„Au fost descoperite şi ridicate 40 de kilograme de muguri de canabis (ambalate în 48 de pungi vidate), 12 kilograme de haşis, porţionat şi ambalat (125 de pachete), aproximativ 120 de grame de cristal, precum şi o maşină de numărat bani. În momentul pătrunderii în locaţiile percheziţionate, una dintre persoanele cercetate ar fi încercat să arunce în vasul de toaletă o parte din cantitatea de drog de risc descoperită, iar o alta a aruncat pe geam o geantă în care se aflau 130.000 de euro, fiind recuperată de poliţişti. Facem precizarea că, din cantităţile de drog de risc descoperite se puteau realiza aproximativ 50.000 de doze, a căror valoare este estimată la 800.000 de euro”, transmite Poliția Română.

Droguri aruncate în WC / Foto: DIICOT

Gruparea de dealeri, formată în Cluj-Napoca

Această grupare de dealeri ar fi acţionat de mai mult timp în Cluj-Napoca, iar, ulterior, prin intermediul unei persoane stabilite în Iaşi, ar fi început să transfere cantităţi importante de droguri de risc către piaţa din Iaşi.


CITEȘTE ȘI:
Radiografia consumului de droguri în școlile din Cluj. Danileț pune „punctul pe i”. „Avem copii morți de supradoză. Salvarea vine de două ori pe săptămână la școală să ia elevii aflați în sevraj”

 

„În ultimele 3 luni, au fost destructurate alte 2 ramuri ale acestei organizaţii specializate în traficul de canabis, fiind reţinute şi ulterior arestate preventiv alte 6 persoane implicate în traficul de droguri, de la care au fost ridicate aproximativ 4 kilograme de canabis, aproximativ 40.000 de lei şi 3.000 de euro”, potrivit Poliției Române.


Droguri la grămadă, găsite la percheziții / Foto: DIICOT

Se foloseau de minori ca să vândă droguri

Conform sursei citate, membrii rețelei de trafic de droguri s-au folosit de minori pentru a vinde drogurile. În acelaşi timp, acești minor au și primit substanţe interzise pe care să le folosească ei.

CITEȘTE ȘI:
Elevii clujeni și drogurile. În curtea școlii „se întâmplă foarte multe lucruri grave”. Boc: „Vrem să montăm camere video”

 

Astfel, la data de 5 decembrie, procurorii DIICOT Iaşi au dispus reţinerea a 7 persoane, cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată.

Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi cu propunerea de arestare preventivă a celor 7 persoane, pentru 30 de zile.

Cantități enorme de droguri, găsite la percheziții / Foto: DIICOT
Droguri confiscate la percheziții / Foto: DIICOT 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Peste 30 de persoane din Cluj și Maramureș, la audieri! Vindeau droguri de mare risc ELEVILOR.

Tânăr de 21 de ani, prins cu 2 kg de droguri de mare risc și cannabis în mașină, în Cluj! Vindea iarbă cu 50 lei gramul. VIDEO

abonare newsletter