Actualitate

Autostrada Transilvania. Lucrări pe ultima sută de metri la secțiunea Câmpia Turzii-Chețani. VIDEO

Se lucrează intens pe A3, pentru încheierea lucrărilor la cei 15 km de autostradă dintre Chețani și Câmpia Turzii, cu șanse mari ca circulația să fie inaugurată în următoarele săptămâni.

Lucrări în teren la secțiunea Chețani-Câmpia Turzii (A3)/Foto: Autostrada A3 Chețani-Câmpia Turzii 04.12.2023 raulpristopan youtube.com Lucrări în teren la secțiunea Chețani-Câmpia Turzii (A3)/Foto: Autostrada A3 Chețani-Câmpia Turzii 04.12.2023 raulpristopan youtube.com

 

 


Mobilizare bună pe Autostrada Transilvania. Constructorul Strabag&Geiger trage tare pentru realizarea lucrărilor la segmentul de 15,7 km dintre Chețani și Câmpia Turzii (A3) spre finalul acestei luni, adică cu opt luni înainte de termenul contractual stabilit (august 2024).

 


Ultimele filmări realizate în zona șantierelor prezintă un progres substanțial, astfel încât în această perioadă utilajele sunt prezente chiar în zona Clujului. 

Deși inițial se preconiza o inaugurare a tronsonului cu prilejul zilei de 1 Decembrie, lucrările au continuat în teren, iar cele mai rezonabile estimări arată că șantierul ar putea fi închis înaintea Sărbătorilor de iarnă. 


„Șanse foarte bune sunt și pe A3 Chețani-Câmpia Turzii, un record național: deschidere cu 8 luni și ceva înainte de termen. 15,7 kilometri dar la limită, în perioada 15-20 decembrie”, anunța recent Asociația Pro Infrastructura. 

În prezent se lucrează la montarea parapeților și a rosturilor de dilatare, precum și la instalațiile de iluminare și de aplicare a marcajelor pe sensul de mers Cluj–Târgu Mureș. 


CITEȘTE ȘI: 
Circulație deschisă pe pasajul de pe Autostrada Transilvania, din zona localității Luna. Continuă lucrările la secțiunea Chețani-Câmpia Turzii

În noiembrie 2023, odată cu deschiderea circulației pe pasajul din zona localității Luna (DN15), reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere confirmau că lucrările la secțiunea Chețani-Câmpia Turzii vor fi finalizate până la sfârșitul anului. 

„Constructorul este bine mobilizat în șantier, iar lucrările sunt în grafic. Redirecționarea traficului pe acest pasaj permite continuarea lucrărilor pe lotul de autostradă Chețani – Câmpia Turzii (A3), și finalizarea acestora până la sfârșitul anului. Se va putea astfel circula pe autostradă, fără întrerupere, de la Cluj la Târgu Mureș”, potrivit directorului CNAIR Cristian Pistol. 


Tronsonul Chețani-Câmpia Turzii este singura bucată lipsă din Autostrada Transilvania dintre Târgu Mureș și Cluj-Napoca. Contractul pentru această investiţie, în valoare de peste 420 milioane de lei, fără TVA, a fost semnat în octombrie 2022.

Odată finalizat lotul Chețani - Câmpia Turzii mașinile pot circula neîntrerupt pe Autostrada Transilvania.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

România nu reușește să treacă „pragul mediocrității” la construcția de autostrăzi. Mai puțin de 50 km de drum, construiți în 2023.

Progres vizibil pe A3, Chețani - Câmpia Turzii. Cum arată lucrările pe lotul care va fi dat în circulație anul acesta? VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter