Actualitate

GOTO nu va folosi parcările de lângă terminalele Aeroportului Cluj până la sentința pe fond

Instanța a decis, din nou. Ordonanța președințială care a oprit GOTO Parking să folosească parcările de lângă terminale a rămas definitivă.

Instanța obligă GOTO să nu amenajeze parcări aproape de terminalele Aeroportului Cluj / Foto: Facebook - Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj Instanța obligă GOTO să nu amenajeze parcări aproape de terminalele Aeroportului Cluj / Foto: Facebook - Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

 

 


Conducerea Aeroportului Cluj a reclamat în septembrie că GoTo Parking permite parcarea mașinilor foarte aproape de terminal, contrar prevederilor legale, și a cerut instanței printr-o ordonanță președințială să nu permită firmei să utilizeze locurile de parcare aflate la mai puțin de 30 de metri de terminale, din motive de siguranță.

 


Instanța a decis să oblige firma GoTo Parking să înceteze exploatarea locurilor respective de parcare până la soluționarea acțiunii de fond ce face cazul unui dosar aflat pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca.

GoTo Parking ne-a transmis atunci că se vor conforma deciziei provizorii, dar că o vor ataca în instanță. Așa au și făcut, însă instanța a decis luni, 25 septembrie, să respingă cererea de suspendare a deciziei de desființarea a „parcărilor problemă”. Cei de la GoTo Parking transmiteau, pe 12 septembrie, că „măsurile luate de către aeroport sunt nelegale și abuzive”. Cu toate acestea, instanța a dat câștig de cauză Aeroportului Cluj și în 25 septembrie.


Pe 16 octombrie, instanța din Cluj-Napoca a respins încă o dată un apel făcut de firma GoTo Parking, ca soluție „definitivă”,până la soluționarea procesului pe fond. 

CITEȘTE ȘI:
Economie la bugetul local. Proiectul Park&Ride-ului de la Aeroport, finanțat prin fonduri europene

 


„Soluție: nefondat. 
Respinge ca nefondat apelul declarat de apelanta GOTO PARKING S.R.L., în contradictoriu cu intimata AEROPORTUL INTERNAȚIONAL AVRAM IANCU CLUJ R.A., împotriva sentinței civile nr. 4158/12.09.2023 (...) pe care o menține în întregime. Definitivă. Pronunțată azi, 16.102023, prin punerea soluției la dispoziția părților prin intermediul grefei instanței”, se arată în soluția instanței.

Risc suplimentar, în contextul războiului din Israel

Astfel, GoTo este obligat, în continuare, să „înceteze exploatarea locurilor de parcare amplasate la mai puțin de 30 de metri de terminalele Aeroportului”. Întrebat despre disputa cu GoTo, directorul general al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a explicat pentru monitorulcj.ro ce s-a întâmplat și cum pot fi puse în pericol viețile cetățenilor care trec prin aeroport sau lucrează acolo. 


Ciceo a evidențiat că, în contextul conflictului din Israel, există chiar un risc suplimentar la care sunt supuși călătorii și angajații:

CITEȘTE ȘI:
Un avion cu 155 de ucraineni, evacuați de România din Israel, a aterizat pe Aeroportul Cluj

 

„A rămas definitivă decizia instanței privind ordonanța președințială. Li se interzice celor de la GoTo să amenajeze parcări la mai puțin de 30 de metri de terminal. Este a doua instanță care constată că este obligatorie această măsură. Prin faptul că GoTo nu a respectat distanța de 30 de metri a pus în pericol securitatea pasagerilor și angajaților aeroportului, a creat o îngrijorare foarte mare în rândul angajaților aeroportului și celor care lucrează în terminal pentru că exista un risc suplimentar să moară în cazul unei explozii sau să fie accidentați. Ce aeroportul a scos în evidență e că din cauza războiului din Israel există un risc suplimentar. Noi avem zboruri cu Israelul și cu atât mai mult trebuie respectate strict aceste reguli. Aeroportul are obligația să impună aceste măsuri, GoTo Parking are un contract cu Consiliul Județean Cluj prin care sunt obligați să respecte aceste măsuri și vom lua toate măsurile astfel încât clujenii care vin în aeroport să fie în siguranță. Este mult mai bine să luăm preventiv măsuri, să nu așteptăm un Colectiv sau o Crevedia. Vom lupta în continuare și nu vom permite să fie în pericol pasagerii sau cei care conduc.

Este procesul pe fond, dar, după cum spuneam, suntem uimiți cum își permite în țara asta o firmă să nu respecte reguli internaționale privind siguranța și securitatea. În mod real, GoTo prin nerespectare a pus în pericol pasagerii și pe toți clujenii care au trecut prin aeroport și, bineînțeles, angajații”, a explicat David Ciceo pentru monitorulcj.ro.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj, reales președintele Asociației Aeroporturilor din România

Aeroportul Cluj, primul din țară care achiziționează autobuze electrice pentru transportul pasagerilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter