Actualitate

Un avion cu 155 de ucraineni, evacuați de România din Israel, a aterizat pe Aeroportul Cluj

Un avion cu 155 de cetățeni ucraineni evacuați din Israel a ateriza luni, 16 octombrie, a aterizat pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Un avion cu 155 de cetățeni ucraineni evacuați din Israel a aterizat luni, 16 octombrie, pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj/ Foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă - Facebook Un avion cu 155 de cetățeni ucraineni evacuați din Israel a aterizat luni, 16 octombrie, pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj/ Foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă - Facebook

 

 


Un avion cu 155 de cetățeni ucraineni evacuați din Israel a aterizat luni, 16 octombrie, pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj.

 


De asemenea, ISU Cluj le-a asigurat şi transfer de la aeroport spre oraş.

„Aeronava care a transportat 155 de cetățeni ucraineni a aterizat pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca. Cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Avram Iancu» al județului Cluj, echipele medicale SMURD, vor asigura asistență medicală de specialitate acestora. De asemenea, ISU Cluj va asigura și transfer de la aeroport spre oraș (gară, autogară etc.). Pentru a veni în sprijinul cetățenilor evacuați, Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) va pune la dispoziție spații temporare de cazare”, a transmis DSU. 


Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor evacuaţi, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie va pune la dispoziţie spaţii temporare de cazare.

„La sosirea în ţară, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratul General pentru Imigrări vor asigura în regim de urgenţă permisul de intrare pe teritoriul României a cetăţenilor evacuaţi, precum şi asigurarea unui regim prioritar la efectuarea procedurilor de trecere a frontierei. OIM va asigura cazarea temporară şi hrană pe perioada cazării şi va sprijini cetăţenii ucraineni care doresc ulterior să părăsească România şi nu au posibilităţi financiare”, arată sursa citată.


Întreaga misiune umanitară s-a desfăşurat sub coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, iar pentru îndeplinirea cu succes a acesteia reiterăm importanţa implicării rapide a tuturor instituţiilor angrenate în gestionarea acestei situaţii. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Încă două persoane cu dublă cetăţenie israeliano-română au decedat, în contextul Războiului Israel-Hamas

Emil Boc, îngrijorat de situația din Israel. „Se ajunge la niște derapaje armate de nivelul celui de-al Doilea Război Mondial”.

abonare newsletter