Actualitate

Aeroportul Cluj, primul din țară care achiziționează autobuze electrice pentru transportul pasagerilor

Premieră absolută: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj devine primul aeroport din țară care va dispune de un autobuz electric destinat transportului pasagerilor între terminale şi platformele de staţionare aeronave.

Aeroportul Cluj, primul din țară care achiziționează autobuze electrice pentru transportul pasagerilor. FOTO: Facebook/ Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj Aeroportul Cluj, primul din țară care achiziționează autobuze electrice pentru transportul pasagerilor. FOTO: Facebook/ Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

 

 


În acest sens, la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj s-a semnat astăzi contractul cu firma New Kopel Car Import privind achiziția primului autobuz electric în valoare de aproximativ 4.400.000 lei. Prin această achiziție, aeroportul dorește să optimizeze confortul pasagerilor transportați la aeronave, iar această achiziţie va contribui în mod cert la sporirea eficienței energetice precum şi la reducerea poluării datorită emisiilor scăzute de vibrații și de zgomot.

 


Noul autobuz electric de tip BYD K10B este echipat cu podea joasă, fără trepte, dispune de sistem de încălzire auxiliar pentru sezonul rece și aer condiționat pentru sezonul de vară, sistem de supraveghere video și o capacitate de 112 locuri pentru pasageri. Amplasamentul scaunelor va asigura locuri rezervate pentru persoane cu mobilitate redusă, iar la ușa din mijloc este prevăzută o platformă pentru facilitarea accesului acestor persoane. 

David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional Cluj, a declarat: „Achiziția primului autobuz electric de care va dispune Aeroportul Internațional Cluj evidențiază încă o dată că suntem într-un amplu proces de dezvoltare și modernizare a aeroportului. Este o achiziție importantă având în vedere reînnoirea flotei, dar acest lucru arată şi respectul faţă de pasagerii aeroportului clujean, susţinând astfel transportul nepoluant. În acest sens, va crește considerabil şi gradul de confort al pasagerilor în paralel cu reducerea poluării datorită emisiilor scăzute de carbon”. 


New Kopel Car Import este parte a SIXT Group Romania, prima companie de leasing operațional din Romania și una de top care oferă servicii de Rent a Car și de Leasing Operațional pe piața autohtonă. SIXT Group Romania este unic prin sistemul „One-Stop Shop” și prin conceptul „Always Yes”. SIXT Group Romania este lider de piață în activitățile sale ca rezultat direct al concentrării pe furnizarea de servicii de cea mai bună calitate, flexibilitate, soluții personalizate și parteneriat cu clienții și părțile interesate.

Autobuzele electrice BYD sunt extrem de performante prin autonomia lor ridicată și prin capacitățile de încărcare, traduse prin costuri reduse de infrastructură și de încărcare, garanția extinsă a bateriilor și a sistemelor precum și performanțele eficiente de regenerare / frânare. 


BYD este o companie multinațională cotată la bursă, care produce autoturisme, autobuze, camioane, biciclete electrice, stivuitoare și baterii reîncărcabile. Cu 60.000 de autobuze electrice livrate în toată lumea și cu o prezență europeană semnificativă, cu ambele capacități de producție în Ungaria și Franța, precum și cu multe autobuze vândute în Italia, Anglia, Olanda, Israel și nu numai.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Siguranța pasagerilor e pe primul loc. Justiția a dat câștig de cauză Aeroportului Cluj în disputa cu GoTo Parking.

abonare newsletter