Actualitate

Un nou val de căldură peste România. Început canicular de week-end în Cluj

Vremea caniculară în țară și cod galben de disconfort termic ridicat în Cluj pentru acest sfârșit de săptămână.

Vremea în Cluj. Canicula persistă în acest sfârșit de săptămână/Foto: Emil boc Facebook.com Vremea în Cluj. Canicula persistă în acest sfârșit de săptămână/Foto: Emil boc Facebook.com

 

 


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, noi atenţionări Cod galben şi Cod portocaliu de vreme caniculară, valabile în zilele de 4 şi 5 august, la nivelul întregii ţări.

 

Anterior, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de caniculă și disconfort termic, valabilă pentru ziua de vineri.
 


Un Cod galben de căldură va fi valabil în toate zonele de câmpie şi de podiş. iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 20 de grade.

În acelaşi timp, pe parcursul zilei de sâmbătă (5 august), în peste trei sferturi din ţară disconfortul termic se va menţine ridicat. 

Clujul este de asemenea vizat de Codul Galben de caniculă și disconfort termic ridicat. Vineri și sâmbătă, maxima zilei se va situa în jurul valorii de 34 de grade Celsius, iar pe timpul serii termometrul va indica 20 de grade Celsius. 


Cod Galben de caniculă în Cluj, până sâmbătă, 5 august, inclusiv/foto: ANM

Va mai fi caniculă local în regiunile sudice, iar în Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Oltenia, Muntenia şi în sud-estul Moldovei disconfortul termic se va menţine ridicat. Valorile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade.

Conform prognozei de specialitate, vineri, pe fondul atenţionării de Cod portocaliu, canicula se va intensifica în Crişana şi Banat unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37 - 39 de grade, precum şi în jumătatea de sud a Olteniei şi a Munteniei unde vor fi temperaturi maxime de 39 - 41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile minime se vor situa între 19 şi 25 de grade.

Meteorologii precizează că, din după-amiaza zilei de sâmbătă, vremea va deveni instabilă în regiunile vestice şi sud-vestice. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cum va fi vremea vineri la UNTOLD? Județul Cluj, sub cod galben de caniculă

Ultimele Stiri
abonare newsletter