Actualitate

Oficial. Noi trasee de transport public spre Petreștii de Jos și Aiton. Vezi costul biletelor

De marți, 6 iunie, serviciile de transport public din Cluj-Napoca au fost extinse spre noi localități din zona metropolitană. Liniile M71 și M61 acoperă noile trasee spre Petreștii de Jos și Aiton.

Transport în comun pe raza a două noi localități: Petreștii de Jos și Aiton/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com Transport în comun pe raza a două noi localități: Petreștii de Jos și Aiton/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


Monitorulcj.ro semnala recent că alte două comune, Petreștii de Jos și Aiton, vor face parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Asociația de Transport Public Cluj. Parteneriatul va permite extinderea zonei de acoperire a Companiei de Transport Public din Cluj și în aceste zone.

 


Două noi trasee de transport în comun pentru zona metropolitană

„Începând de marți, 6 iunie, Compania de Transport Public Cluj-Napoca extinde serviciile de transport în comun pe raza a două noi localități: Petreștii de Jos și Aiton”, informează CTP Cluj-Napoca. 

Noile rute de autobuz, sunt:


1. UAT Petreștii de Jos - Cluj - Napoca, linia M71

2. UAT Rediu - Aiton - Cluj - Napoca, linia M61


CITEȘTE ȘI:

Transportul public din Cluj-Napoca ajunge în Aiton și Petreștii de Jos. „Acest Hub urban-rural urmărește să combine natura și tehnologia într-o nouă normalitate”

Tarifele valabile pentru cele două comune sunt:

1. Pentru Petreștii de Jos: preț bilet - 15 lei, abonament lunar - 300 lei


2. Pentru Crăiești: preț bilet - 12 lei, abonament lunar - 280 lei

3. Pentru Aiton: preț bilet - 12 lei, abonament lunar - 320 lei

4. Pentru Rediu: preț bilet - 14 lei, abonament lunar - 340 lei

Toate abonamentele conțin și o linie în Cluj-Napoca, la alegere. De asemenea, se vor putea achiziționa și bilete intracomunale la prețul de 5 lei, potrivit companiei de transport. 

În aprilie 2023, Consiliul Local aproba proiectul privind introducerea a două noi rute pentru transportul public în comun către și dinspre comunele Petreștii de Jos și Aiton din județ.

„Ne bucurăm că municipiul Cluj-Napoca este la masa Uniunii Europene, în proiectele pilot care se generează pentru viitor, precum Urban-Rural Hub și Smart Villages, proiecte ce doresc să conecteze cât mai mult mediul rural de mediul urban. 

Trebuie să aducem din mediul rural natura și calitatea de acolo a produselor și noi să ducem tehnologia și calitatea vieții din mediul urban

Acest hub urban-rural urmărește să combine natura și tehnologia într-o nouă normalitate. 

Iar aceasta o putem face ducând transport în comun, ducând fibră optică în mediul rural pentru a genera locuri de muncă, turism dar și posibilitatea ca oamenii să rămână acolo, să lucreze sau chiar să se mute de la oraș și să trăiască acolo”, declara edilul Emil Boc cu ocazia aprobării proiectului de hotărâre. 

În prezent, Compania de Transport Public Cluj-Napoca asigură transportul public pe raza administrativ-teriorială a localităților membre ale Asociației Metropolitane de Transport Public Cluj (AMTPC) – municipiul Cluj-Napoca, comunele Florești, Baciu, Chinteni, Apahida, Feleacu, Ciurila, Gilău. 

De marți, flota auto a Companiei de Transport Public va opera și în localitățile Petreștii de Jos și Aiton. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Transportul public din Cluj-Napoca ajunge în două comune din zona metropolitană. CTP introduce noi rute în Aiton și Petreștii de Jos

Autobuze CTP către comunele Petreștii de Jos și Aiton. Cât costă biletele?

Transportul public din Cluj-Napoca ajunge în Aiton și Petreștii de Jos. „Acest Hub urban-rural urmărește să combine natura și tehnologia într-o nouă normalitate”

Ultimele Stiri
abonare newsletter