Actualitate

Lucian Bode pierde un nou proces cu UBB. Ministrul de Interne încearcă blocarea procedurii de verificare a doctoratului plagiat

Lucian Bode a pierdut un al doilea proces cu Universitatea Babeș-Bolyai. Ministrul de Interne (PNL) ceruse suspendarea deciziei prin care UBB a certificat că teza sa de doctorat este plagiată.

Lucian Bode pierde un nou proces cu UBB/Foto Lucian Bode Facebook.com Lucian Bode pierde un nou proces cu UBB/Foto Lucian Bode Facebook.com

 

 


Recent, Curtea de Apel Cluj amânase decizia într-un alt proces deschis de Bode, după ce Tribunalul Sălaj a respins ca nefondată cererea prin care ministrul a încercat să blocheze a doua verificare a tezei sale de doctorat în cadrul Comisiei de Etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

 


Procesul pierdut joi de Lucian Bode, la Tribunalul București, viza suspendarea deciziei din luna ianuarie a universității clujene care confirma plagiatul în cazul tezei sale de doctorat. 

„Dr. Bode a pierdut ieri un al doilea proces cu Universitatea "Babeș-Bolyai" (UBB) în chestiunea tezei sale de doctorat plagiate. Este vorba despre dosarul în care a cerut suspendarea deciziei din luna ianuarie prin care UBB a certificat că teza sa este plagiată. 


Acest dosar s-a judecat la Tribunalul București deoarece dr. Bode și-a schimbat domiciliul în acte din Zalău în București, mai exact într-o vilă care aparține statului, prin RAAPPS, aflată în Cartierul Dorobanți”, a notat jurnalista Emilia Șercan pe pagina sa de Facebook

În ianuarie 2023, Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai confirma suspiciunile de plagiat în cazul tezei de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode și arăta că teza este „profund viciată”.


„Procesomanul” Bode, în așteptarea deciziei din partid

Lucian Bode are deschise o serie de procese împotriva Universității Babeș-Bolyai, care au în vedere procedura de verificare a tezei sale de doctorat, mai puțin plagiatul propriu-zis. 

Vineri, 5 mai,  Curtea de Apel Cluj va emite decizia finală în dosarul în care Bode a cerut suspendarea deciziei UBB de autosesizare pentru a-i verifica teza și pentru a coopta în comisia de analiză experți externi. Procesul a fost pierdut pe fond la Tribunalul Sălaj. 


Pe 10 mai, Tribunalul București se va pronunța asupra unui al doilea capăt de cerere din acest dosar, cel referitor la anularea deciziei UBB prin care a stabilit că teza lui Lucian Bode este plagiată.

De asemenea, pe 12 mai, Curtea de Apel București se va pronunța pe cererea de suspendare a autosesizării Consiliului Național de Etică aflat în subordinea Ministerului Cercetării. La termenele anterioare, Consiliul Național de Etică nu a fost reprezentat juridic în acest dosar pentru că Ministerul Cercetării, condus de colegul lui dr. Bode, Sebastian Burduja, nu i-a semnat juristului instituției delegație de reprezentare în instanță, arată Emilia Șercan. 

CITEȘTE ȘI: 

Lucian Bode, despre plagiatul în cazul tezei de doctorat: „Am această împăcare că am respectat legea”

Pe data de 19 mai este termen la Tribunalul Sălaj într-un alt dosar în care dr. Bode cere anularea deciziei UBB de autosesizare pentru a-i verifica teza și pentru a coopta în comisia de analiză experți externi. În primul, cel pierdut în ianuarie, dr. Bode cerea doar suspendarea.

„Luna mai este plină de procese pentru dr. Bode, care nu contestă în niciun proces că a plagiat, ci contestă procedura de emitere a actelor prin care s-a verificat teza sa sau chiar procedura de emitere a deciziei de plagiat, în sine”, notează Șercan. 

În februarie 2023, ca urmare a solicitării președintelui Klaus Iohannis, PNL anunța că va lua o decizie în privinţa ministrului Lucian Bode până la rotativa guvernamentală din luna Mai. 

Potrivit premierului Nicolae Ciucă, rezolvarea «cazului Bode» urma să fie tranșată în partid. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Unul din procesele deschise de Lucian Bode împotriva UBB, în cazul doctoratului plagiat, amânat de instanța de judecată

Lucian Bode a deschis al treilea proces contra UBB, în cazul doctoratului plagiat

Lucian Bode și-a plagiat doctoratul! UBB Cluj: „Suspiciunile de plagiat se confirmă”. Comisia va cere corecturi la teză și retragerea cărții

Câștig de cauză, în primă instanță, pentru Universitatea Babeș-Bolyai, în cazul plagiatului lui Bode. Ministrul a depus o nouă plângere

Ultimele Stiri
abonare newsletter