Politică

Lucian Bode, despre plagiatul în cazul tezei de doctorat: „Am această împăcare că am respectat legea”

Lucian Bode, a declarat, joi, la Vaslui că a respectat legea în ceea ce priveşte întocmirea tezei sale de doctorat. Comisia de Etică a UBB arăta, în urma unei analize făcute alături de experți internaționali, că ministrul Bode și-a plagiat teza de doctorat.

Lucian Bode îi răspunde lui Iohannis: „Am respectat legea”/captură foto Lucian Bode Facebook.com

 

 


PNL va lua o decizie în privinţa ministrului Lucian Bode până la rotativa guvernamentală din luna Mai, susține prim-ministrul Nicolae Ciucă, subliniind că situaţia acestuia urmează să fie clarificată în partid. Solicitarea pentru rezolvarea «cazului Bode» a venit din partea președintelui Klaus Iohannis.

 


Ministrul de Interne Lucian Bode a reacționat, joi, după ce însuși președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj ferm în privința cazului său de plagiat. 

„În România, există o singură instituţie abilitată să propună acordarea sau retragerea titlului de doctor şi anume CNATDCU. 


Eu, în 2018, respectând toate prevederile legale în vigoare atunci, având un dosar complet, cu tot cu ce înseamnă raport antiplagiat, raport de similitudine, raportul comisiei formate din profesori universitari proveniţi din trei universităţi de prestigiu din România. (...) am depus la CNATDCU acest dosar, iar după zece luni, în iulie 2019, CNATDCU avea trei variante: să propună completarea dosarului, să respingă propunerea şcolii doctorale sau să propună Ministerului Educaţiei acordarea titlului de doctor. A ales varianta a treia, în urma analizării respectării tuturor prevederilor legale. (...) Am convingerea, garanţia, certitudinea, curajul să spun aici, în faţa dumneavoastră, că nu am încălcat nicio prevedere legală, dimpotrivă, le-am făcut la virgulă, am parcurs fiecare procedură la virgulă, tocmai pentru a nu fi într-o situaţie de a da explicaţii publice. (...) 

Am această împăcare că am respectat legea", a afirmat Lucian Bode, potrivit agerpres.ro

Oficialul a subliniat că discuţiile legate de plagiatul tezei sale de doctorat au fost lansate în mod nejustificat de USR. Ministrul a comentat declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la necesitatea analizării situaţiei create de teza sa de doctorat şi a luării unei decizii până la rotativa guvernamentală, afirmând că o astfel de hotărâre va fi luată, astfel încât PNL să nu aibă de suferit.

„Omul politic trăieşte din percepţii. Percepţia pe care cei de la „Uniunea Sabotăm România”, demolatorii acestei ţări, căci cu asta se ocupă ei, cu demolarea, au încercat să construiască în spaţiul public a fost una că am greşit, că am plagiat, că sunt un hoţ şi aşa mai departe, aruncând cu injurii, cu acuzaţii nefondate, investind milioane de euro din bani publici în campanii de promovare şi atacuri la adresa mea. După această campanie, eu am determinarea să arăt că adevărul este cel despre care vorbeam. Am explicat aceste lucruri în PNL, în urmă cu o săptămână, cei care m-au susţinut şi în funcţia de ministru şi în funcţia de secretar general. Voi explica aceste lucruri ori de câte ori va fi nevoie şi PNL fiţi convinşi că va lua o decizie, împreună cu mine, în acest caz, astfel încât să nu afectăm sub nicio formă nici imaginea PNL, nici parcursul PNL, dar, în opinia mea, nici să dăm satisfacţie minciunii, dezinformării", a menţionat Bode. 


Klaus Iohannis a adresat un mesaj ferm de la Buxelles în privința plagiatului ministrului de Interne și a afirmat că se aşteaptă ca PNL şi Lucian Bode, să ia „foarte în serios” problemele cauzate de teza de doctorat a acestuia, arătând că se aşteaptă ca „cel târziu până la rotativa guvernamentală să se ia o decizie clară”.

La începutul lunii februarie, ministrul de Interne (PNL) Lucian Bode a deschis un nou proces contra UBB prin care cere anularea hotărârii Comisiei de Etică în cazul suspiciunilor de plagiat din teza sa de doctorat.

CITEȘTE ȘI:

Premierul Ciucă susține că situația ministrului Bode va fi tranșată până la rotativa guvernamentală: „Urmează să avem o clarificare la partid”

Reacția președintelui Iohannis pe tema plagiatului lui Bode: „Este adevărat că acolo sunt probleme”. PNL are termen până în Mai pentru o decizie definitivă

Lucian Bode a deschis un nou proces contra UBB

Ultimele Stiri
abonare newsletter