Administrație

Cât timp vor dura lucrările la strada General Dragalina? „Este obligația noastră să modernizăm această zonă”

De luni, 3 Aprilie, circulația de pe strada General Dragalina, situată între străzile Mamaia și Horea, se închide. Cât timp vor dura lucrările din zonă?

Cât timp vor dura lucrările la strada General Dragalina? /Foto: Compania de Transport Public Cluj-Napoca Facebook.com Cât timp vor dura lucrările la strada General Dragalina? /Foto: Compania de Transport Public Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


Municipalitatea clujeană anunța recent lucrări de modernizare pe strada General Dragalina, începând de luni, 3 aprilie, context în care circulația din zonă va fi închisă. 

 


Primarul Clujului a oferit o estimare în privința termenului stabilit de specialiști pentru desfășurarea acestor lucrări. 

Astfel, până la începutul verii urmează să fie înlocuite conductele de apă, iar cablurile vor fi introduse în subteran. 


Și Primăria urmează să intervină pentru a realiza lucrările de modernizare ce fac parte din proiectul de amenajare a malurilor Someșului. 

CITEȘTE ȘI:

Haos în trafic. Strada Dragalina se închide!

„Este vorba de o solicitare din partea Companiei de Apă, care face pentru început lucrarea de introducere a conductei subterane și de modificare a ei. 


Odată ce se modernizează această zonă, lucrăm ca la carte.

Nu asfaltăm strada ca ulterior să fie spartă pentru alte lucrări de canalizare


Desigur, se mai întâmplă când se sparge câte o conductă, sunt intervenții, dar ca regulă generală, coroborezi. 

Etapele sunt următorele: 

Mai întâi lucrează Compania de Apă penru a înlocui conducta. 

După aceea vor fi lucrări ce țin de introducerea cablurilor în subteran. 

Iar după această etapă va intervene Primăria, cu lucrările specific proiectului reamenajare a malurilor Someșului, pentru a moderniza această zonă. 

Este vorba de o perioadă de timp care se va duce, probabil, către începutul verii. 

Vom avea probabil lucrări până spre sfârșitul lunii iunie, după cum aproximează specialiștii dar, evident, vom vedea dacă putem mai repede, în funcție de care va fi evoluția, după ce termină cei care sunt în contract acolo. 

Este obligația noastră instituțională să modernizăm această zonă și să schimbăm odată cu modernizarea zonei și toate conductele, pentru ca după aceea zeci de ani să putem fi liniștiți, să nu mai intervenim pentru a sparge străzile respective”, a explicat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții radio locale. 

Prin urmare, începând de luni, 3 aprilie, circulația pe strada General Dragalina, între str. Mamaia și str. Horea va fi închisă, iar pe tronsonul cuprins între Piața Horea, Cloșca și Crișan și strada Mamaia se va permite doar accesul riveranilor.

Și Compania de Transport Public Cluj-Napoca a anunțat o deviere temporară a traseelor pentru mijloacele de transport în comun, ca urmare a lucrărilor specifice din zona străzii General Dragalina. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Haos în trafic. Strada Dragalina se închide!

CTP Cluj-Napoca anunț privind închiderea circulației pe str. General Dragalina

Activiștii clujeni, propuneri pentru amenajarea malurilor Someșului în Florești

Lucrări neconforme pe malurile Someșului. Constructorul, pus să refacă o alee. Tarcea: „Primăria nu scoate din buzunar niciun leu în plus”

abonare newsletter