Actualitate

Toți floreștenii afectați de inundațiile de vineri vor fi DESPĂGUBIȚI! Dezastru din cauza scurgerilor de apă

O avarie la magistrala de apă a cauzat pagube mari în Florești vineri dimineața. Primarul comunei, Bogdan Pivariu, îi asigură pe toți cei afectați că vor fi despăgubiți.

Avaria la o magistrală de apă a provocat inundații și pagube floreștenilor / Foto: Facebook - Primăria Florești și primarul Bogdan Pivariu Avaria la o magistrală de apă a provocat inundații și pagube floreștenilor / Foto: Facebook - Primăria Florești și primarul Bogdan Pivariu

 

 


Avaria la magistrala de apă din Florești a cauzat pagube mai multor locuitori ai comunei, pe care primarul Bogdan Pivariu îi asigură că vor fi despăgubiți:

„Anunț privind despăgubirea celor afectați de avaria magistralei de apă din această dimineață de pe str. Tăuțiului. La această oră, reprezentanții Companiei de Apă Someș-Cluj sunt pe teren și împreună cu persoanele afectate de inundațiile cauzate de scurgerile de apă fac o evaluare a pagubelor. Am fost asigurat că aceștia vor fi despăgubiți. Le mulțumesc celor de la Compania de Apă Someș-Cluj pentru promptitudinea cu care au răspuns acestei situații și îi asigur pe toți cei afectați că îi vom asista în orice demers va fi nevoie”, a anunțat primarul Bogdan Pivariu.


Circa 30 de gospodării (case și curți) au fost afectate de inundațiile cauzate de scurgerile de apă în Florești, în zona străzii Tăuțiului și Ioachim Olteanu. 

Gospodării inundate în Florești / Foto: ISU Cluj

24 de pompieri  (un ofițer și 23 de subofițeri) au intervenit de dimineață pentru evacuarea apei din locuințe și curți. Acum, Compania de Apă Someș lucrează pentru remedierea situației. 


„Avaria s-a declanșat în jurul orei 4 dimineața. Este avaria pe aducțiunea de 1400 mm din beton care vine de la stația de tratare Gilău. S-a intervenit imediat, încă se lucrează. Este o avarie de mari dimensiuni, va dura. Important este că nu rămân oamenii fără apă. La nimeni nu s-a închis apa și nu putem deocamdată din cauza amplitudinii lucrării să estimăm un termen de finalizare”, a declarat, pentru monitorulcj.ro, Lucian Croitoru de la Compania de Apă Someș.

Totodată, în urma avariei, Primăria Florești intervine cu lucrători și utilaje la curățarea străzilor afectate (Tăuțului, Muncitorilor), de aluviuni, pietriș și mâl.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Avaria la magistrala de apă, de mari dimesiuni! Floreștenii nu rămân fără apă, dar nu au curent de Vinerea Mare

Zeci de case INUNDATE în Florești, în Vinerea Mare! S-a produs o avarie la magistrala de apă. VIDEO/FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter