Actualitate

Nouă misiuni de salvare a unor nou-născuți în doar 24 de ore! Pacientul de la Cluj are numai 10 zile

Nouă misiuni de salvare a unor nou-născuţi au fost asigurate de echipe mixte de intervenţie, formate din medici, asistenţi medicali, piloţi şi conducători auto-paramedici, în ultimele 24 de ore.

Misiune de salvare a nou-născuților / Foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă Misiune de salvare a nou-născuților / Foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

 

 


„Aceste misiuni au constat în transportul nou-născuţilor la diferite unităţi medicale pentru efectuarea unor consultaţii sau tratamente de specialitate. Acest tip de acţiuni sunt vitale pentru a ne asigura că micuţii primesc îngrijirea medicală necesară în timp util”, a informat, luni, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

 


Echipajele de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) ale ISU BIF au fost solicitate, în acest weekend, pentru efectuarea a cinci transferuri medicale de urgenţă. La trei dintre aceste cazuri neonatologice, micuţii au fost transportaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Sklodowska Curie” Bucureşti, în vederea efectuării unor consultaţii medicale de specialitate.

Echipajul TIM NEONAT al ISU BIF a fost alocat pentru efectuarea unui transfer, a unui nou-născut, în vârstă de numai o zi, sex masculin, intubat şi ventilat mecanic. Micuţul a fost preluat de la Maternitatea CF2 şi transportat la Maternitatea Giuleşti.


La nivelul judeţului Cluj a fost efectuată o misiune de transport nou-născuţi de la Clinica de Obstetrică-Ginecologie „Dominic Stâncă” la Chirurgie Pediatrică Cluj-Napoca, nou-născutul fiind un băiat de 10 zile cu mai multe afecţiuni medicale.

De asemenea, echipajul elicopterului SMURD Craiova, format din piloţi IGAv şi o echipă medicală asigurată de UPU-SMURD Craiova, a preluat un nou-născut, în vârstă de numai o zi, pe care l-au transportat de la Spitalul Clinic Filantropia Craiova la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Sklodowska Curie” Bucureşti.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Copiii bolnavi ai României și îngerii lor păzitori - REPORTAJ VIDEO

Copil genial din Cluj! O fetiță de 8 ani e prima pe țară la Olimpiada Mondială de Engleză, categoria 9-11 ani. Povestea ei a inspirat și alți copii

abonare newsletter