Educație

Copil genial din Cluj! O fetiță de 8 ani e prima pe țară la Olimpiada Mondială de Engleză, categoria 9-11 ani. Povestea ei a inspirat și alți copii

Alma Păsculescu, o fetiță de 8 ani din Cluj-Napoca, a reușit să se califice și în acest an în semifinala internațională a Olimpiadei de Limba Engleză Hippo, categoria 9-11 ani. La câteva zile distanță, ea a câștigat și Premiul I la un alt concurs internațional.

Alma Păsculescu, un mic geniu din Cluj / Foto: Mihaela Păsculescu Alma Păsculescu, un mic geniu din Cluj / Foto: Mihaela Păsculescu

 

 


Alma a mai urcat o treaptă în performanță! Anul trecut, monitorulcj.ro a relatat povestea unei fetițe de 7 ani care a reușit să-i depășească pe elevii din categoria de vârstă 9-11 ani de la Olimpiada de Engleză Hippo.

Alma este pasionată și de pian / Foto: Mihaela Păsculescu

Atunci, Alma Păsculescu a fost singura care s-a calificat în finala mondială de la Roma. Ea a inspirat și alți copii să învețe:


„La 8 ani își continua frumos drumul și, datorită dumneavoastră, ca i-ați scris povestea, a inspirat până acum mulți copii ca să prindă drag de limba Engleză”, a declarat, pentru monitorulcj.ro, Mihaela Păsculescu.

Alma Păsculescu / Foto: Mihaela Păsculescu

În acest an, fetița de la Cluj-Napoca surprinde din nou cu performanțele sale. Deși este doar elevă în clasa I, rezultatele ei sunt deosebite.


În data de 10 martie, Alma a participat la Concursul Internațional de Limba Engleză - Kangaroo, obținând Premiul I și de această dată cu punctaj maxim, la grupa de vârstă 9-11 ani.

În 18 martie a participat la faza națională a Olimpiadei Internaționale de Limba Engleză - Hippo și s-a clasat și de această data, la fel ca anul trecut, prima pe țara, la grupa 9-11 ani. Alma va merge în semifinala internațională unde va concura din nou cu copii din peste 50 de țări.


„A dovedit încă o dată că nu este vorba doar de noroc, ci și de multă muncă pentru a rămâne tot acolo sus. O buturugă mică poate răsturna carul mare!

Pe lângă Limba Engleză mai are și alte pasiuni: face gimnastică ritmică de patru ani, pian, canto, role și Japoneză!”, ne-a mai mărturisit mama Almei.


Desenul Almei, la o expoziție de la școală / Foto: Mihaela Păsculescu

Alma Păsculescu este elevă în clasa IB la Colegiul Național Emil Racoviță din Cluj-Napoca, în clasa profesorului Înv. Primar Dr. Lenuța Popovici.

Sursă foto: mama Almei

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Mic geniu din Cluj! O fetiță de 7 ani, singura din România în finala mondială a Olimpiadei de Limba Engleză de la Roma

Copiii bolnavi ai României și îngerii lor păzitori - REPORTAJ VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter