Sănătate

Copiii bolnavi ai României și îngerii lor păzitori - REPORTAJ VIDEO

Asociația Blondie face minuni acolo unde sistemul medical din România se dovedește depășit de situație. Viețile copiilor cu malformații cardiace grave depind de zborurile plătite din donații, care îi duc la clinici din afara țării, singura lor șansă de supraviețuire.

Copil cu malformație cardiacă gravă, transportat la Milano pentru operația care îi va salva viața / Foto: monitorulcj.ro - Carmen Lucuț Copil cu malformație cardiacă gravă, transportat la Milano pentru operația care îi va salva viața / Foto: monitorulcj.ro - Carmen Lucuț

 

 


În fiecare an, în România se nasc aproximativ 1.000 de copii cu malformații cardiace. Spitalul „Marie Curie” din București este unul dintre puţinele locuri din ţară unde sunt trataţi, însă când vine vorba despre cazuri complicate, medicii români sunt depășiți de situație.

Viața copiilor români cu inimile bolnave stă de cele mai multe ori în mâinile medicilor din străinătate. Însă, cu toate că statul român decontează tratamentul în clinicile din afara țării, prin formularul E112, costul transportului până acolo trebuie suportat de pacient.


Acești copii nu pot să fie transportați cu avioanele de linie. Mulți dintre ei se află într-o stare gravă și depind de aparatura medicală de la Terapie Intensivă. Așadar, Asociația Blondie, înființată de Adelina Toncean, alături de câțiva medici inimoși, se asigură că acești copii ajung să beneficieze de tratamentele de care au atât de mare nevoie pentru a supraviețui.

Iar pentru că statul român nu are o ambulanță aeriană, Asociația Blondie închiriază avioane pentru a-i putea transporta pe acești copii, zboruri care pot ajunge la sume de 50.000 de euro, bani strânși de fiecare dată din donații.


În reportajul marca monitorulcj.ro veți vedea cum se desfășoară un zbor de acest fel către Clinica San Donato din Milano și cine sunt îngerii copiilor bolnavi ai României care, de multe ori, fac minuni.

Avionul care va zbura ca să mai trăiască un om

Asociația Blondie vrea să cumpere un avion pe care să-l transforme în ambulanța aeriană a României, dar costurile sunt imense. 


Cu 1.500.000 de euro achiziționăm un avion și îl dotăm cu toate echipamentele medicale necesare. Creăm astfel primul serviciu de ambulanță aeriană din România, un serviciu extrem de necesar. Fiecare caz care ajunge la noi, fiecare copil pare că ne spune «Eu zbor sau mor». Vorbim de urgențe, de cazuri grave, care nu pot fi tratate în România”, spune Adelina Toncean.

Ajută Asociația Blondie să cumpere avionul care va zbura ca să mai trăiască un om - www.asociatia-blondie.ro/doneaza.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

400 de copii trăiesc azi datorită Asociației Blondie! A organizat 144 de zboruri ca ei să fie operați în străinătate: „Am înconjurat de 10 ori Pământul”

54.000 de euro, cel mai scump zbor al Asociației Blondie. 5 copii grav bolnavi, duși la tratamente în străinătate: „E o minune”

abonare newsletter