Sănătate

Misiuni de salvare a patru nou-născuţi la Cluj-Napoca. Cel mai mic pacient avea doar o zi

Echipele de intervenţie nou-născuţi din cadrul SMURD au efectuat în ultimele ore 4 misiuni de salvare la Cluj-Napoca.

sursă foto Facebook Departamentul pentru Situații de Urgență sursă foto Facebook Departamentul pentru Situații de Urgență

 

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă, joi, că, în ultimele 24 de ore, echipele de intervenţie nou-născuţi din cadrul SMURD au avut zece intervenţii. Pacienţii au fost transferaţi la diferite spitale pentru efectuarea de analize şi proceduri de specialitate.


„Aceste misiuni au constat în transportul nou-născuţilor la diferite unităţi medicale pentru efectuarea unor consultaţii sau tratamente de specialitate”, a transmis, joi, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Patru intervenţii au fost efectuate de echipajele de terapie intensivă mobilă nou-născuţi ale ISU Cluj.


„Prima solicitare a avut loc ieri, în cursul dimineţii, pentru un băieţel de 14 zile. Echipele medicale au efectuat un transfer în vederea consultului, de la Spitalul Ginecologie 1 Cluj-Napoca, la Clinica ORL Pediatrie Cluj-Napoca. La scurt timp, echipajele au fost alocate la caz pentru efectuarea unui transport de la Spitalul Ginecologie 1 Cluj-Napoca la Institutul Imogen, a unei fetiţe de 18 zile cu diagnostic de convulsii neonatale”, a precizat sursa citată.

O altă misiune de salvare a presupus transportul unui nou-născut, în vârsta de doar o zi, sex masculin, cu o malformaţie congenitală, de la Maternitatea Zalău (SJ) la Clinica Ginecologie 1 Cluj-Napoca.


„Echipajul TIM de TIP C1 NEONAT a fost alocat pentru efectuarea unui transfer în vederea consultului, a unei fetiţe, de la Clinica Ginecologie I Cluj-Napoca, la Clinica ORL pentru Copii Cluj-Napoca. Tot în cursul zilei de ieri, elicopterul SMURD Târgu Mureş a intervenit pentru salvarea vieţii unui nou-născut în vârstă de 9 zile, diagnosticat cu afecţiuni cardiace. Micuţul a fost preluat de la Cluj-Napoca şi transportat aerian la Târgu Mureş, unde a fost predat medicilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş”, mai arată DSU.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

UPDATE Accident rutier cu victime, în Poieni. O persoană a murit. Mai multe ambulanțe și echipaje SMURD intervin

Nou născut, găsit la groapa de gunoi

Vezi care au fost cele mai FRECVENTE 10 NUME date NOU NĂSCUŢILOR în 2012

Ultimele Stiri
abonare newsletter