Actualitate

A plouat cu amenzi pe A3! Șoferiță, sancționată cu 2.320 de lei pentru viteză. Cu cât rula pe autostradă

Sâmbătă a plouat cu amenzi pe autostrada A3. Cea mai mare amendă a fost primită de o șoferită pentru viteză, deși un bărbat conducea cu o viteză mai mare decât ea. Diferența dintre amenzi e de 1.000 de lei.

Amendă uriașă pentru viteză pe autostrada A3 / Foto: IPJ Cluj Amendă uriașă pentru viteză pe autostrada A3 / Foto: IPJ Cluj

 

 


La data de 1 aprilie, polițiștii Biroului de Poliție Autostrăzi A3 au desfășurat o acțiune pe tronsonul de autostradă A3 Câmpia Turzii - Nădășelu.

 


Polițiștii au acționat „pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea nerespectării regimului legal de viteză, una dintre cauzele principale generatoare de accidente rutiere”.

În intervalul orar 14.00-17.00, au fost verificate 79 mașini, iar în urma abaterilor constatate, au fost aplicate 32 de amenzi.


Razie pe A3 / Foto: IPJ Cluj

Totodată, au fost reținute șase permise de conducere, patru dintre acestea pentru depășirea vitezei maxime admise. De asemenea, a fost reținut un certificat de înmatriculare.

Razie a polițiștilor pe A3

Polițiștii au dat și trei exemple în care legea a fost încălcată. Într-unul dintre exemple este vorba despre o femeie, care a primit cea mai mare amendă. Șoferița a primit o sancțiune mult mai mare decât bărbatul de 48 de ani, din al treilea exemplu, care circula cu o viteză mai mare. Diferența dintre cele două amenzi este de peste 1.000 de lei.


  1. „Un conducător auto, în vârstă de 45 de ani, care a efectuat manevra de depășire a unui autosturism în zona de acțiune a indicatorului «depășirea interzisă» a fost sancționat cu amendă în valoare de 870 de lei, fiind dispusă și măsura suspendării dreptului acestuia de a conduce pe o perioadă de 60 de zile.
  2. Un autoturism condus de o femeie, în vârstă de 32 de ani a fost înregistrat  în timp ce rula cu viteza de 211 km/h. Conducătoarea auto a fost sancționată cu amendă în valoare de 2.320 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru 120 de zile, fără drept de circulație.
  3. Un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 48 de ani, a fost înregistrat cu viteza de 230 km/h. Bărbatul a fost sancționat cu amendă în valore de 1.305 lei. Totodată, s-a dispus reținerea permisului de conducere pentru 120 de zile, fără drept de circulație.”
Viteze pe A3 / Foto: IPJ Cluj

Când am întrebat de ce este o diferență atât de mare între cele două sancțiuni, în contextul în care bărbatul circula cu o viteza mai mare, reprezentanții IPJ ne-au răspuns că „agentul constatator stabilește cuantumul amenzii, în baza prevederilor legale” și că „depășirea cu mai mult de 70 km/h a vitezei maxime admise se sancționeaza cu amendă de la 1305-2900 lei”.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Viteze amețitoare pe cel mai periculos drum din județul Cluj. Șofer prins cu 125 km/h la Jucu

INCONȘTIENȚĂ MAXIMĂ! 8 șoferi au „zburat” cu peste 100 km/h sâmbătă, în Jucu! Unul a condus cu aproape 200 km/h în localitate

abonare newsletter