Actualitate

41 de morți în accidente rutiere din Cluj, în 2022! Viteza și „indisciplina pietonilor”, principalele cauze ale accidentelor

Numărul accidentelor rutiere din județul Cluj a crescut semnificativ în 2022 față de anul anterior. 41 de persoane au murit în accidente grave.

Accident mortal între localitățile localitățile Nima și Bunești din județul Cluj, în decembrie 2022 / Foto: ISU Cluj Accident mortal între localitățile localitățile Nima și Bunești din județul Cluj, în decembrie 2022 / Foto: ISU Cluj

 

 


Potrivit datelor IPJ Cluj, în județul Cluj au fost înregistrate 1.209 de accidente rutiere în anul 2022. Acest număr este mai mare cu 149 de accidente față de anul anterior.

 


Din numărul total al accidentelor, 198 au fost raportate ca accidente rutiere grave.

„Din punctul de vedere al consecinţelor acestor accidente, indicatorii analizaţi au evidenţiat faptul că cele 198 de accidente rutiere grave s-au soldat cu moartea a 41 de persoane”, transmite IPJ Cluj.


Deși accidentele au fost mai multe în acest an, au fost cu 17 mai puțini morți. 

Totodată, principalele cauze ale accidentelor rutiere grave au fost viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, indisciplina pietonilor şi neacordarea de prioritate pietonilor.

CITEȘTE ȘI:

„Stop accidentelor!” Locuitorii din Jucu cer măsuri pentru siguranța șoferilor: „Șoseaua s-a lărgit la 4 benzi și a devenit «drumul morții»”

Locuitorii din Jucu câștigă? Se montează „stâlpișori” pe „drumul morții”, iar semaforul din zonă va funcționa mai mult timp

Ultimele Stiri
abonare newsletter