Actualitate

Atenție, șoferi! Polei și căderi de zăpadă pe mai multe drumuri județene din Cluj

Mai multe drumuri din județul Cluj au fost afectate de ninsoare joi. Nu există drumuri închise, dar circulația este îngreunată și se desfășoară în condiții de iarnă.

Mai multe drumuri din județul Cluj au fost afectate de ninsoare joi/ Foto: Consiliul Județean Cluj Mai multe drumuri din județul Cluj au fost afectate de ninsoare joi/ Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Consiliul Judeţean Cluj informează șoferii în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de vineri, 3 februarie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier.

 


De asemenea, din cauza căderilor de zăpadă și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate, pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă.

Drumuri curățate în Huedin, Gilău, Turda, Gherla și Dej

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de joi, 2 februarie, s-a acţionat pe 14 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 12 utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe patru drumuri judeţene, cu șapte utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 235 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. 


Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 16 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 14 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 10 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 190 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. 

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 17 drumuri judeţene, cu 13 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 11 drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu 12 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 220 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. 


Pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în cursul ultimelor 24 de ore s-a intervenit pe 10 drumuri judeţene, cu trei utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 20 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. 

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 12 drumuri judeţene, cu nouă utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe patru drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu trei utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 65 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. 


„La această oră, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate”, a transmis Consiliul Județean Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Val de ironii între șoferi după prima zăpadă căzută în Cluj. „Dacă și asta este zăpadă…lasă mașina acasă, dacă te depășește șofatul”

Val de aer polar peste România! Temperaturile scad considerabil, la Cluj. Minime de până la -14 grade!

Ultimele Stiri
abonare newsletter