Actualitate

Val de aer polar peste România! Temperaturile scad considerabil, la Cluj. Minime de până la -14 grade!

Începând de duminică și pe tot parcursul săptămânii viitoare, un val de aer polar vine peste România. Temperaturile vor scădea considerabil și în Cluj.

Începând de duminică și pe tot parcursul săptămânii viitoare, un val de aer polar vine peste România. Temperaturile vor scădea considerabil și în Cluj/ Foto: Paul Gheorgheci - Facebook Începând de duminică și pe tot parcursul săptămânii viitoare, un val de aer polar vine peste România. Temperaturile vor scădea considerabil și în Cluj/ Foto: Paul Gheorgheci - Facebook

 

 


Vremea se răcește considerabil în toată țara începând de duminică. Nopțile și diminețile vor fi geroase, cu minime cuprinse între -17 şi -7 grade, posibil spre -20 grade în depresiuni și la munte.

 


Elena Mateescu, director ANM, a vorbit marţi seară, la Antena 3, despre cât de jos vor coborî temperaturile și pentru ce durată.

„Săptămâna viitoare vor fi temperaturi care pe parcursul nopților vor fi preponderent negative, cu cele mai coborâte valori nu numai în zonele depresionare din estul Transilvaniei, unde este posibil să consemnăm valori sub -15 grade, dar și în regiunile intracarpatice (...) Săptămâna 6-13 februarie, așa cum arată și actualizarea estimărilor meteorologice, din punct de vedere al regimului de temperaturi este o săptămână mai rece decât în mod obișnuit în cea mai mare parte a țării. 


Și într-adevăr, până la sfârșitul lunii februarie ne așteptăm la un semnal din perspectiva unui deficit al cantităților de precipitații, în mod tradițional luna februarie fiind cea mai săracă lună în precipitații a anului și a iernii”, a declarat Elena Mateescu.

Minime de până la -14 grade Celsius, în Cluj-Napoca

Vremea se răcește în Cluj-Napoca începând de sâmbătă. Potrivit prognozei AccuWeather, minimele vor coborî până la -14 grade Celsius:


  • Sâmbătă, 4 februarie: temperaturi maxime 3 grade Celsius, minime de -11 grade Celsius. Vântul va sufla cu putere, iar ninsorile își vor face simțită prezența.
  • Duminică, 5 februarie: vremea se răcește și mai mult. Maximele vor coborî la -5 grade Celsius, iar minimele la -14 grade Celsius. Cerul va fi în mare parte acoperit de nori.
  • Luni, 6 februarie: temperaturi maxime de -3 grade Celsius, minime de -13 grade Celsius. Predominant noros. 
  • Marți, 7 februarie: temperaturi maxime de -4 grade Celsius, minime de -9 grade Celsius. Pe timpul nopții sunt așteptate ninsori, șansele de precipitații fiind de 67%.
  • Miercuri, 8 februarie: temperaturi maxime de 0 grade Celsius, minime de -10 grade Celsius. Noros și 55% șanse de ninsoare.
  • Joi, 9 februarie: temperaturi maxime de 1 grad Celsius, minime de -8 grade Celsius. Nori și soare. Șansele de precipitații sunt inexistente.
  • Sâmbătă, 11 februarie: temperaturi maxime de 2 grade Celsius, minime de -7 grade Celsius
  • Duminică, 12 februarie: temperaturi maxime de 2 grade Celsius, minime de -5 grade Celsius. Predominant însorit. Șansele de ploaie, inexistente

CITEȘTE ȘI:

Val de ironii între șoferi după prima zăpadă căzută în Cluj. „Dacă și asta este zăpadă…lasă mașina acasă, dacă te depășește șofatul”

Număr „îngrijorător de mare” de accidente pe munte, după ninsoare. La Cluj au fost patru urgențe în 24 de ore

Ultimele Stiri
abonare newsletter