Actualitate

Contractul de finanțare pentru METROUL din Cluj a fost semnat! Este cea mai mare investiție în infrastructura de transport din ultimii 30 de ani

Contractul pentru finanțarea metroului clujean a fost semnat, joi, de Ministerul Transporturilor. Valoarea contractului de finanțare este de 13,7 miliarde de lei, cea mai mare din ultimii treizeci de ani.

Contractul pentru finanțarea metroului din Cluj a fost semnat de Ministerul Transporturilor/captură foto: Sorin Grindeanu Facebook.com Contractul pentru finanțarea metroului din Cluj a fost semnat de Ministerul Transporturilor/captură foto: Sorin Grindeanu Facebook.com

 

 


„Cel mai mare contract de finanțare din ultimii 30 de ani a fost semnat astăzi de Ministerul Transporturilor! 

 


Banii vor asigura construcția metroului din Cluj-Napoca!”, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook. 

Prin acest contract de finanțare se asigură 13,69 miliarde de lei (din care 1,48 miliarde de lei din PNRR) pentru cele două etape necesare construcției Magistralei 1 a metroului clujean.


Fondurile vor fi folosite pentru proiectarea, construcția, echiparea și punerea în funcțiune a liniei de metrou ușor în zona metropolitană Cluj-Napoca (21,03 km), a celor 19 stații și a depoului. 

În prima etapă vor fi finalizate lucrările pe 9,16 km care includ secțiunea Sfânta Maria - Europa Unită (9 stații) și depoul.


Lucrările din această etapă, finanțată prin PNRR, trebuie finalizate până la sfârșitul lunii august 2026. 

În cea de a doua etapă, finanțarea va asigura construcția secțiunilor Țara Moților -Sfânta Maria (7 stații) și Piața Mărăști – Muncii (3 stații) care totalizează 11,87 km.

CITEȘTE ȘI:

A fost relansată licitația pentru servicii de supervizare a lucrărilor la metrou. Valoarea contractului, cu 15 milioane de lei mai mare

Vești bune pentru proiectele de infrastructură ale Clujului. Comisia Europeană a aprobat 9,6 miliarde de euro pentru autostrăzi, căi ferate și noi linii de metrou

Licitația pentru Centura Metropolitană, lansată în prima parte din 2023. Tarcea: „Primul proiect din România în care se plantează dublu, față de suprafața care se taie”

Ultimele Stiri
abonare newsletter