Administrație

A fost relansată licitația pentru servicii de supervizare a lucrărilor la metrou. Valoarea contractului, cu 15 milioane de lei mai mare

Licitație importantă pentru metroul de la Cluj, relansată. Primăria Cluj-Napoca plătește cu 15,5 milioane de lei mai mult pentru servicii de supervizare a lucrărilor la magistrala de metrou.

A fost relansată licitația pentru servicii de supervizare a lucrărilor la metrou. FOTO: Primăria Cluj-Napoca A fost relansată licitația pentru servicii de supervizare a lucrărilor la metrou. FOTO: Primăria Cluj-Napoca

 

 


Licitația pentru servicii de supervizare a lucrărilor la magistrala de metrou din Cluj a fost relansată recent, după ce licitația anterioară a fost anulată la începutul lunii decembrie. 

 


Este vorba despre contractul pentru servicii de supervizare pentru „Proiectare și execuție lucrări de infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sistem de instalații), automatizare trafic, racordare și alimentare cu energie electrică pentru «Tren Metropolitan Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonțida – Etapa I: Magistrala I de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea, Componenta 1 - Magistrala de metrou Cluj»”.

Sumă mai mare pentru servicii de supervizare

Noua valoare a contractului este de 140.551.163 lei, cu 15 milioane de lei mai mare decât valoarea inițială (de 125.013.820 lei). Banii provin din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), prin Planul Național de Relansare și Reziliență (PNRR) și prin Programul Operațional Transporturi (POT) 2021-2027.


Prima licitație, pentru care ofertele trebuiau deschise în 8 decembrie 2022, a fost anulată. Licitația a fost relansată în 22 decembrie, iar termenul limită de depunere a ofertelor este data de 27 ianuarie 2023.

Termenul de implementare a proiectului este de 156 de luni (13 ani), fără posibilitate de reînnoire. 


Oferta câștigătoare trebuie să aibă cel mai bun raport calitate-preț, iar criteriile de evaluare a ofertelor se referă la componenta financiară (prețul ofertei) - 40%, experiența experților - 39%, dar și metodologia propusă de viitorii consultanți pentru îndeplinirea contractului - 21%. 

Ofertele vor fi verificate de către experții tehnici ai Asocierii SWS Engineering S.p.A., SYSTRA și METRANS Engineering S.R.L.


Contract cu valoare RECORD 

Astfel, Primăria Cluj-Napoca va plăti până la 125 de milioane de lei pentru supervizarea magistralei de metrou din municipiu, contract-record pentru consultanță în România. 

Valoarea contractului este direct proporțională cu valoarea estimată a contractului de proiectare și execuție: 9 miliarde lei. Serviciile de supervizare înseamnă, practic, consultanță pe durata contractului de proiectare și execuție, dar și în perioada de garanție. Primăria menționează faptul că „semnarea contractului de supervizare se va face numai după semnarea contractului de finanțare”.

Magistrala I de metrou Cluj este o linie de metrou ușor cu lungimea de 21 de kilometri, cu 19 stații subterane și 1 un depou suprateran, în tehnologie „rail” șină de cale ferată, cu o capacitate transport nominală/maximă la interval de 90 sec: 15.200/21.600 pasageri / oră și sens (40 trenuri / oră și sens), se arată în documentele publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Noua valoare estimată pentru contract este de 9.064.456.067,00 lei fără TVA, din care valoarea estimată a lucrărilor de execuție este 8.666.341.418,31lei fără TVA, iar valoarea estimată a serviciilor de proiectare, expertizare tehnică, documentații tehnice necesare în vederea obținerii avizelor/ acordurilor/ autorizațiilor, verificare tehnică de calitate a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, proiect tehnic și detalii de execuție, asistență tehnică este de 398.114.648,69 lei fără TVA.

CITEȘTE ȘI:

Vești bune pentru proiectele de infrastructură ale Clujului. Comisia Europeană a aprobat 9,6 miliarde de euro pentru autostrăzi, căi ferate și noi linii de metrou

Ultimele Stiri
abonare newsletter