Actualitate

Se majorează tarifele de taxi în Cluj-Napoca. Vezi care sunt noile prețuri

Cresc tarifele de taxi la Cluj-Napoca. Vezi cât vei plăti pentru o cursă după aprobarea noilor prețuri.

Taximetriști în trafic. Sursă foto monitorulcj.ro Taximetriști în trafic. Sursă foto monitorulcj.ro

 

 


Ultima oară tarifele de taxi din Cluj-Napoca au fost ajustate în aprilie, când acestea au crescut de la 2,95 lei/km la 3,11 lei/km pe timp de zi și de la 3,25 lei/km la 3,43 lei/km pe timp de noapte.

 


Anterior acestei actualizări, tarifele pentru cursele de taxi au mai fost majorate în urmă cu trei ani, adică în 2019. 

Acum, taximetriștii au reușit să obțină o nouă majorare care se va aplica după ce proiectul de hotărâre va trece de Consiliul local. 


Potrivit noilor prevederi, tarifele maximale pentru transportul de persoane în regim de taxi pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca vor fi de 4,05 lei/km pe timp de zi și, respectiv, 4,75 lei/km pe timp de noapte. Tarifele includ TVA.

Încă din octombrie 2022, asociațiile de taxi din Cluj-Napoca au făcut demersuri către autorități privind majorarea tarifelor de taxi, în condițiile scumpirii carburanților, dar și a creșterii inflației. 


CITEȘTE ȘI:
Taximetriștii clujeni amenință cu „perturbarea activității” dacă primăria nu dă undă verde majorării tarifelor. Ei cer un preț maxim de 4,05 lei/km

După îndelungi dezbateri cu reprezentanții Primăriei, taximetriștii clujeni obțin o creștere a tarifului perceput pentru transportul de persoane în regim de taxi. 

O comisie de specialitate a aprobat noile tarife solicitate de taximetriști la mijlocul lunii decembrie, iar acum consilierii locali trebuie doar să aprobe un proiect de hotărâre cu noile prevederi potrivit cărora tarifele cresc de la 3,11 lei/km la 4,05 lei/km pe timp de zi și de la 3,43 lei/km la 4,75 lei/km pe timp de noapte.


 „Am avut o discuție în comisie pe acest subiect. 

În comisie am fost de acord să creștem aceste tarife cu rata inflației. Taximetriștii trebuiau să redepună aceste documente. Mi se confirmă că a fost redepusă documentația. 

Vom analiza în comisia și în cazul în care comisia dă un aviz favorabil, evident că o să mergem mai departe”, declara viceprimarul Dan Tarcea în cadrul ședinței de Consiliu local de la începutul lunii decembrie. 

Întrucât proiectul care prevede majorarea tarifelor de taxi a fost amânat până spre final de an, taximetriștii avertizau că vor recurge la acțiuni de protest prin intermediul „perturbării activității” transportului de persoane în regim de taxi. 

Ultima majorare a tarifelor la taxi în Cluj-Napoca a avut loc în luna aprilie. Demersul municipalității de a majora tarifele la taximetrie a venit la solicitarea Asociației de Monitorizare Taxi Transilvania pentru a ajusta tarifele, schimbate ultima oară în 2019, cu indicele de creștere a prețurilor de consum. Atunci, taximetriștii clujeni au protestat în parkingul Primăriei pentru că municipalitatea refuza să mărească tarifele.

CITEȘTE ȘI:

Cresc tarifele de taxi la Cluj-Napoca. Din nou!

Taximetriștii clujeni amenință cu „perturbarea activității” dacă primăria nu dă undă verde majorării tarifelor. Ei cer un preț maxim de 4,05 lei/km

Ultimele Stiri
abonare newsletter