Administrație

A fost aprobat proiectul prin care cresc tarifele de taxi în Cluj-Napoca. Vezi care sunt noile prețuri

Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a adoptat proiectul de hotărâre care prevede majorarea tarifelor de taxi.

S-a aprobat creșterea tarifelor de taxi în Cluj-Napoca. S-a aprobat creșterea tarifelor de taxi în Cluj-Napoca.

 

 


Noile tarife au fost aprobate în ședința de Consiliu Local Cluj-Napoca de luni, 4 aprilie, în unanimitate de consilierii locali clujeni, cu 26 de voturi.

 


Astfel, tarifele de taxi se majorează de la 2,95 lei/km la 3,11 lei/km pe timp de zi, iar pe timp de noapte, prețurile cresc de la 3,25 lei/km la 3,43 lei/km.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Demersul municipalității de a majora tarifele la taximetrie vine la solicitarea Asociației de Monitorizare Taxi Transilvania pentru a ajusta tarifele, schimbate ultima oară în 2019, cu indicele de creștere a prețurilor de consum. Atunci, taximetriștii clujeni au protestat în parkingul Primăriei pentru că municipalitatea refuza să mărească tarifele.

Potrivit proiectului de hotărâre, Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania a solicitat majorarea prețurilor de la 2,95 lei/km la 3,25 lei/km pe timp de zi iar cele pe timp de noapte de la de la 3,25 lei/km la 3,55 lei/km.


Comisia de prețuri a avizat ajustarea tarifelor, însă nu așa cum s-a solicitat de asociație. Prin urmare, noile prețuri vor fi de 3,11 lei/km pe timp de zi și 3,43 lei/km pe timp de noapte.

CITEȘTE ȘI:

Au fost aprobate proiectele prin care Primăria Cluj-Napoca oferă sprijin financiar pentru Ucraina. Emil Boc: „Suntem consternați de atrocitățile de acolo”

Ultimele Stiri
abonare newsletter