Administrație

Taximetriștii clujeni amenință cu „perturbarea activității” dacă primăria nu dă undă verde majorării tarifelor. Ei cer un preț maxim de 4,05 lei/km

Taximetriștii din Cluj-Napoca, cer, din nou, majorarea tarifelor și acuză municipalitatea că prelungește „nejustificat” cererea acestora de creștere a prețurilor. Ei amenință inclusiv cu „perturbarea activității” dacă nu vor fi ascultați.

Stand de taxi în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca Stand de taxi în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca

 

Camera Taximetriștilor-Filiala Cluj-Napoca, Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania, Asociația Taxi Transilvania susțin „tergiversarea și prelungirea nejustificată de către administrația locală a solicitării de modificare a tarifelor pentru serviciul de taximetrie, solicitare depusă la data de 10 octombrie”. 


„Argumentarea fișei de cheltuieli a fost realizată cu respectarea Normelor OANRSC 243/2007, toate elementele fiind justificate. Evoluția galopantă a prețurilor la materialele, consumabilele și serviciile care se regăsesc în fișa de cheltuieli produc operatorilor autorizați perturbări grave legate de rentabilitatea și previzibilitatea economică a acestui serviciu, serviciu pe care prin contractul de gestiune delegată s au angajat să îl presteze pe toată durata acestuia. 

CITEȘTE ȘI: Cresc tarifele de taxi la Cluj-Napoca. Din nou!

Din nefericire, administrația  locală, prin tergiversarea și utilizarea de portițe birocratice, amână introducerea pe ordinea de zi al Sedinței de Consiliu Local această hotărâre cu toate că noi, ca reprezentanți ai operatorilor de transport, am răspuns imediat tuturor solicitărilor, mai mult, am fost de acord ca unele cheltuieli să fie eliminate din fișa de cheltuieli, cum ar fi service periodic sau rovignetă, rezultatul fiind redus de la 4,44 la 4,05 lei/km, tarif maximal”, susține Vasile Inovan, președinte Camera Taximetriștilor-Filiala Cluj-Napoca.


La rândul său, Ioan Pugna, vicepreședinte Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania, susține că în cazul în care municipalitatea nu va introduce pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local de luni, 12 decembrie, proiectul de hotărâre privind majorarea tarifelor la taxi „ne oblige la utilizarea tututor formelor de protest”.

„Atragem atenția factorilor decizionali din Primăria Municipiului Cluj-Napoca, cu toată responsabilitatea pe care o avem ca un grup unit, ce reprezintă 90% din totalul operatorilor autorizați, că amânarea supunerii la vot în Consiliul Local a solicitării noastre produce efecte negative grave asupra activității serviciului și ne obligă la utilizarea tuturor formelor de protest legale. Pentru a evita perturbarea funcționării serviciului în perioada imediat următoare avem rugămintea să introduceți pe ordinea de zi a ședinței din 12 decembrie hotărârea de majorare a tarifelor maximale pentru serviciul de taxi”, a spus Pugna.


Ultima majorare a fost în luna aprilie, când tarifele de taxi au crescut de la 2,95 lei/km la 3,11 lei/km pe timp de zi, iar pe timp de noapte, prețurile au crescut de la 3,25 lei/km la 3,43 lei/km, la Cluj-Napoca. 

CITEȘTE ȘI:

Un taximetrist a murit și patru clienți au fost grav răniți, într-un accident cu un autobuz, în Capitală

Taximetriştii din Cluj, obligaţi să aibă POS. Amenzi de până la 50.000 lei

Tânăr de 22 de ani, condamnat la ÎNCHISOARE după ce a tăiat pe față un taximetrist din Gherla. Victima a rămas cu cicatrici

Ultimele Stiri
abonare newsletter