Actualitate

Atenție, șoferi! NINGE pe Dealul Feleacului. Iarna își face simțită prezența în Cluj. VIDEO

Iarna își face simțită prezența în județul Cluj încă din noiembrie. A început să ningă în Feleacu și la coborâre spre Cluj-Napoca. Șoferii trebuie să fie mai atenți la drum.

A nins în Feleacu / Foto: Facebook A nins în Feleacu / Foto: Facebook

 

 


Vremea s-a schimbat semnificativ la începutul acestei săptămâni. În Feleacu și la coborâre spre Cluj-Napoca a început deja să ningă.

Mai multe imagini de poveste au fost postate de rețelele de socializare.


Meteorologii au emis vineri o informare de precipitaţii moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, ce vizează întreaga ţară, care este valabilă până luni seara.

Pe lângă ploi și vânt puternic, meteorologii de la ANM preconizau și că vor fi înregistrate ninsori.


Potrivit accuweather, în Cluj-Napoca luni, 21 noiembrie, temperatura maximă a zilei va fi de numai 6 grade Celsius, iar minima de 1 grad. De asemenea, șansele de precipitații sunt de 90%.

Ți-ai echipat mașina cu anvelope de iarnă? Amenzile sunt uriașe.

Anvelopele de iarnă devin obligatorii pe unele drumuri, iar amenzile pentru cei care nu respectă legea sunt uriașe. A sosit sezonul rece, iar mașinile trebuie echipate corespunzător.


Anvelopele de iarnă sunt destinate nu doar temperaturilor scăzute, ci și zonelor de drum de vale, de deal, pe poduri, în curbe. Aceste zone sunt predispuse la îngheț și la formarea de polei. Aând în vedere că iarna deja se face simțită, șoferii trebuie să aibă deja mașinile echipate corespunzător sezonului rece, precum și în funcție de traseele pe care urmează să le parcurgă.

Polițiștii recomandă echiparea mașinii cu anvelope corespunzătoare anotimpului rece în condițiile unui carosabil umed (acoperit cu zăpadă, gheață, polei sau mâzgă).


Codul Rutier prevede faptul că anvelopele de iarnă sunt obligatorii oricând se circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, indiferent de data din calendar.

Amenda este prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 1305 și 2900 lei), iar sancțiunea contravențională este însoțită și de măsura reținerii certificatului de înmatriculare.

CITEȘTE ȘI:

Clujeni, v-ați echipat mașinile cu anvelope de iarnă? Amenzi uriașe pentru șoferii care nu își schimbă cauciucurile

Zăpadă „ca în povești” la Vlădeasa, cota 1.400. Peisaje de iarnă, la munte, în Cluj. GALERIE FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter