Actualitate

Proiect de lege: șoferii fără permis, drogați sau băuți care fac accident, direct la ÎNCHISOARE!

Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunță că va iniția un proiect de lege prin care niciun șofer băut, drogat sau fără permis care au produs un accident mortal să nu mai poată scăpa de închisoare.

Proiect de lege: șoferii fără permis, drogați sau băuți care fac accident, direct la ÎNCHISOARE! FOTO: Depositphotos.com Proiect de lege: șoferii fără permis, drogați sau băuți care fac accident, direct la ÎNCHISOARE! FOTO: Depositphotos.com

 

 


Robert Cazanciuc a anunțat că va relua o inițiativă pentru modificarea legii împotriva șoferilor care se urcă la volan fără să aibă dreptul de a conduce și provoacă accidente rutiere mortale. Inițiativa de modificare a legislației penale a fost demarată inițial în 2019, însă a fost respinsă.

 


„Din rațiuni politice absurde și în mod sfidător la adresa interesului general al societății de a proteja în mod real viața și de a pune capăt carnajului de pe șosele României, inclusiv prin pedepse foarte aspre care să aibă un rol preventiv profund inhibitor, inițiativa a fost respinsă de camera decizională pentru că vine în contradicție cu filosofia actuală a Codului penal.

Astăzi, de Ziua Internațională a Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere, anunț public că voi relua inițiativa pentru modificarea legii împotriva șoferilor care se urcă la volan fără să aibă dreptul de a conduce și provoacă accidente rutiere mortale. 


Cu alte cuvinte, toți cei care cred că pot conduce un autovehicul fără permis, băuți sau drogați trebuie să știe că vor merge direct la închisoare în situația în care vor produce un accident rutier soldat cu victime”, a scris senatorul pe Facebook.

România, „fruntașă” în UE la numărul de morți pe șosele

România ocupa, în anul 2021, pentru al cincilea an consecutiv, primul loc în Europa la numărul de morți în accidente rutiere, cu 1.779 de decese, mai arată parlamentarul social-democrat. Una dintre cauze o reprezintă consumul de alcool sau de substanțe interzise, pe lângă neglijență sau calitatea infrastructurii rutiere.


„Datele furnizate de Poliția Română și de Ministerul Justiției arată o realitate sumbră: 20.000 de persoane trimise în fața instanțelor de judecată în fiecare an pentru conducere fără permis, sub influența drogurilor sau băuturilor alcoolice. Tot în fiecare an își pierd viața sau sunt rănite grav, în accidente produse de cei care conduc fără permis, băuți sau drogați, aproximativ 500 de persoane. În Capitală, cel puțin, în luna iulie, au fost descoperiți la volan mai mulți șoferi drogați decât băuți”, a mai arătat Cazanciuc. 

Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor rutiere

Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulaţie (World Day of Remembrance - WDoR) este marcată în fiecare an, în a treia duminică a lunii noiembrie. În 2022, data la care sunt comemorate victimele accidentelor de circulaţie este 20 noiembrie.


Ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulaţie este un eveniment global care ne aminteşte de milioane de oameni care au murit ori au fost răniţi grav pe drumurile din întreaga lume şi pentru a conştientiza suferinţa tuturor victimelor, a familiilor şi a comunităţilor afectate.

FOTO: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Un taximetrist a murit și patru clienți au fost grav răniți, într-un accident cu un autobuz, în Capitală

Ultimele Stiri
abonare newsletter