Actualitate

Bucureștean, fost ministru: „Clujul ne cam dă lecții! Se plâng de trafic și de Untold, ia să-i invităm în capitală, să-i învățăm minte!”

Un fost ministru de Externe, originar din București, laudă Clujul și susține că orașul poate „da lecții de administrație locală” capitalei.

Bucureștean, fost ministru: „Clujul ne cam dă lecții! Se plâng de trafic și de Untold, ia să-i invităm în capitală, să-i învățăm minte!”. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca Bucureștean, fost ministru: „Clujul ne cam dă lecții! Se plâng de trafic și de Untold, ia să-i invităm în capitală, să-i învățăm minte!”. FOTO: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

 

 


Teodor Baconschi, fost ministru de Externe și ambasador, s-a arătat impresionat de Cluj, după o vizită aici, arătând, într-o postare pe Facebook, că orașul are parcuri curate, autobuze moderne și clădiile de patrimoniu - restaurate.

 


„Dragi bucureșteni, trebuie să vă spun că, la ora actuală, Clujul ne cam dă lecții de administrație locală. Parcuri impecabile, transport public modern, curat, silențios; servicii digitalizate; patrimoniu restaurat (biserica gotică Sf. Mihail, Muzeul Național de Artă și multe altele)”, a scris Teodor Baconschi pe rețelele de socializare.

Baconschi a subliniat că la Cluj există piațete și spații pietonale elegante, dar și restaurante și cafenele de nivel european. Fostul ministru a lăudat și infrastructura, fie că vorbim de Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj sau de autostrăzi. Totodată, a remarcat că se lucrează la modernizarea infrastructurii subterane.


„Lucrări avansate de modernizare a infrastructurii subterane. Piațete și spații pietonale pietruite elegant. Noi cartiere rezidențiale. Restaurante, cafenele și mall-uri la cel mai bun nivel european. Aeroportul se extinde, tronând peste o rețea de autostrăzi. Un hub IT în expansiune. Sute de IMM-uri”, a mai scris fostul ministru pe Facebook. 

„Se plâng de trafic, de Untold… Să-i invităm în capitală, să-i învățăm minte!”

În final, pe ton glumeț, diplomatul român a făcut a spus că îi invită pe clujenii care se plâng de trafic sau de deranjul provocat de Untold în capitală, „să se învețe oleacă minte”.


„Desigur, clujenii se plâng de trafic, de micul deranj UNTOLD și alte flecuștețe. Să-i invităm periodic în capitală, ca să-i învățăm oleacă minte!”, a adăugat  Teodor Baconschi.

Clujul, lăudat tot mai des de bucureșteni

Nu este prima oară când persoane influente, locuitori ai Capitalei, își exprimă uimirea și admirația față de orașul de pe Someș. Anul acesta, și Lucian Mîndruță a vizitat orașul, arătând că „îți vine să te muți aici”. De-a lungul timpului, mai mulți bucureșteni au laudat Clujul și au transmis administrației locale să ia exemplu.


Nu lipsesc însă nici mesajele „în sens invers”, fie că vorbim de urbanism sau de spații verzi.

CITEȘTE ȘI:

Inițiativele Clujului de reducere a poluării, lăudate la Praga: „Contribuie la reducerea cu 55% a CO2 până în 2030”

Ultimele Stiri
abonare newsletter