Actualitate

COD GALBEN și PORTOCALIU de ploi torențiale în Cluj! Cantitățile de apă pot depăși 70 de l/mp

Meteorologii au emis, sâmbătă, mesaje de cod galben și cod portocaliu de ploi torențiale pentru mai multe județe din țară, inclusiv Cluj. Până când sunt în vigoare avertizările?

Se vremea instabilă în județul Cluj/ FOTO: monitorulcj.ro Se vremea instabilă în județul Cluj/ FOTO: monitorulcj.ro

 

 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări cod galben și portocaliu de ploi torențiale.

 


Prima avertizare cod galben este valabilă în intervalul 17 septembrie, ora 10:30-18 septembrie, ora 12:00.

Potrivit meteorologilor, În intervalul menționat, local în vestul, nordul, centrul țării și la munte temporar va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.


În regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade în care pe alocuri instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, grindină și vijelii.

Cod PORTOCALIU de ploi torențiale

A doua avertizare emisă de meteorologi vizează zona de munte din județul Cluj. Aceasta este valabilă în intervalul 17 septembrie, ora 12:00-18 septembrie, ora 12:00.


 În Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, precum și în sudul Banatului se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

Zonele vizate de codul galben și portocaliu de ploi torențiale/ FOTO: ANM

 


Zona de munte nu scapă de avertizările meteo. ANM a emis o avertizare cod galben de ploi torențiale care intră în vigoare duminică, 18 septembrie, ora 02:00 și este valabilă până la ora 20:00.

Începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, estul, centrul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55...75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80...100 km/h.

Vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.

Zonele vizate de codul de ploi torențiale/ FOTO: ANM

 

CITEȘTE ȘI:

Parcare subterană, INUNDATĂ după furtună în Cluj. Mașini distruse de garduri prăbușite și copaci căzuți

Furtuna face ravagii în Cluj! Mașini blocate de inundații, copaci căzuți și subsoluri inundate. VIDEO

abonare newsletter