Actualitate

Furtuna a făcut RAVAGII în județul Cluj! Copaci căzuți, case inundate și mai mulți stâlpi de curent au fost afectați. FOTO

Furtuna de marți a făcut ravagii în județul Cluj. A fost semnalat copaci căzuți, cabluri de curent avariate și mai multe locuințe au fost inundate.

Furtuna a făcut ravagii în Cluj/ Foto: Facebook - Dorin Lojigan Furtuna a făcut ravagii în Cluj/ Foto: Facebook - Dorin Lojigan

 

 


Cele mai multe semnalări au fost făcute în municipiul Cluj-Napoca, dar a fost o situație și în Turda, potrivit ISU Cluj.

 


„Până în acest moment nu au fost înregistrate pagube însemnate în urma fenomenelor meteo. Au fost semnalate câteva evenimente izolate cum ar fi arbori căzuți pe străzile Cantonului, Grădinarilor și pe drumul dintre Cluj-Napoca și Pădureni.

De asemenea, în două situații a fost solicitat sprijin pentru evacuarea apei din locuințe de pe străzile Oașului, Cluj-Napoca și Strada Ion Corvin din Turda. Au mai fost semnalate linii de transport a energiei electrice avariate pe străzile Aurel Vlaicu, Teodor Mihali și Gorunului din municipiul Cluj-Napoca (…) Au mai fost semnalați arbori căzuți pe str Albac din Cluj-Napoca și între localitățile Gârbău și Căpușu Mare”, a transmis ISU Cluj marți noapte.


Potrivit ISU Cluj, pe lângă intervențiile menționate mai sus, au mai fost înregistrate trei solicitări pentru linii electrice căzute pe o mașină, un copac căzut pe carosabil și evacuarea apei dintr-o locuință.

„Au mai fost înregistrate trei solicitări pentru evenimente ușoare, respectiv linii electrice căzute peste un autoturism, un arbore căzut pe carosabil și evacuarea apei dintr-un subsol unde nu a făcut față canalizarea”, a adăugat ISU Cluj.


Din cauza furtunii puternice, un stâlp de lemn a fost rupt în Câmpia Turzii.

„Furtuna puternică de pe raza municipiului nostru a cauzat ruperea unui stâlp de lemn. Pe acesta erau pozate firele de fibră optică și telecomunicații care deserveau atât Zona Industrială Reiff, cât și Centrul Municipiului Câmpia Turzii.


Intervenția rapidă și profesionistă a pompierilor SVSU Câmpia Turzii, care au susținut stâlpul cu o scară, până la remedierea situației, a făcut de-așa manieră încât livrarea serviciilor de telecomunicații să nu fie întreruptă.

De asemenea, traficul rutier din zonă a fost descongestionat în timp record”, a declarat Dorin Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Cod galben de inundații în 22 de județe din țară! Pericol mai mare pe râuri din Cluj

O furtună scurtă face ravagii în Cluj: copaci căzuți, locuințe inundate și cabluri de curent avariate

Mesaje Ro-Alert, emise în Cluj! COD PORTOCALIU de furtună: „Luați măsuri de protecție!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter