Actualitate

Cod galben de inundații în 22 de județe din țară! Pericol mai mare pe râuri din Cluj

Hidrologii au emis un cod galben de inundații pe râuri din 22 de județe din România, inclusiv Cluj, până la miezul nopții.

Cod galben de inundații în 22 de județe din țară / Foto: Facebook - nstitutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor Cod galben de inundații în 22 de județe din țară / Foto: Facebook - nstitutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor

 

 


Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până la miezul nopţii în 19 bazine hidrografice.

 


Conform hidrologilor, în intervalul orar 12:00 - 00:00, vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe cursuri de apă din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Someşul Mare, Someşul Mic, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Olt, Argeş, Ialomiţa şi Siret.

Judeţele vizate sunt: Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Vrancea, Bacău, Neamţ, Harghita şi Covasna.


INHGA menţionează că atenţionarea hidrologică Cod galben vizează, în principal, fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele: Cluj, Bihor, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Argeş şi Vrancea.

CITEȘTE ȘI:

COD GALBEN de furtuni, vijelii și grindină, în Cluj! Până când este valabil?

O furtună scurtă face ravagii în Cluj: copaci căzuți, locuințe inundate și cabluri de curent avariate

Ultimele Stiri
abonare newsletter