Actualitate

O furtună scurtă face ravagii în Cluj: copaci căzuți, locuințe inundate și cabluri de curent avariate

Furtuna anunțată prin mesaje Ro-Alert a făcut pagube marți. Clujenii au semnalat copaci căzuți, cabluri de curent avariate și spun că apa le-a intrat în locuințe.

Copac căzut peste mașină pe strada Bobâlnei / Foto: Info Trafic jud. Cluj Copac căzut peste mașină pe strada Bobâlnei / Foto: Info Trafic jud. Cluj

 

 


Cele mai multe semnalări au fost făcute în Cluj-Napoca, dar a fost o situație și în Turda, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj:

 


„Până în acest moment nu au fost înregistrate pagube însemnate în urma fenomenelor meteo. Au fost semnalate câteva evenimente izolate cum ar fi arbori căzuți pe străzile Cantonului, Grădinarilor și pe drumul dintre Cluj-Napoca și Pădureni.

De asemenea, în două situații a fost solicitat sprijin pentru evacuarea apei din locuințe de pe străzile Oașului, Cluj-Napoca și Strada Ion Corvin din Turda. Au mai fost semnalate linii de transport a energiei electrice avariate pe străzile Aurel Vlaicu, Teodor Mihali și Gorunului din municipiul Cluj-Napoca”, a transmis ISU Cluj.


Strada Valea Chintăului, după ploile de marți / Foto: Info Trafic jud. Cluj

Pe rețelele de socializare, un bărbat a semnalat că un pom a căzut peste o mașină pe strada Bobâlnei din Cluj-Napoca.

Totodată, alt bărbat le-a atras atenția șoferilor că pe strada Maramureșului sunt două canale fără capace, iar apa se strânge. Pe Bulevardul Muncii situația ar fi și mai rea: „Pe Muncii e lac, mașini defecte, transport public blocat.”


UPDATE ora 19:33:

„Au mai fost semnalați arbori căzuți pe str Albac din Cluj-Napoca și între localitățile Gârbău și Căpușu Mare”, a adăugat ISU Cluj.


Forțele ISU Cluj intervin pentru soluționarea urgențelor semnalate în teren, fiind sprijinite în acest sens de echipe ale Serviciului Spații Verzi din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Regia Apă Canal și echipe de intervenție a distribuitorului de utilități.

CITEȘTE ȘI:

Mesaje Ro-Alert, emise în Cluj! COD PORTOCALIU de furtună: „Luați măsuri de protecție!”

COD PORTOCALIU de vijelii în localitatea Beliș din Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter