Actualitate

Pista de biciclete Huedin-Sâncraiu e gata! Se află pe traseul unei căi ferate vechi. VIDEO

Pista de biciclete care face legătura din Huedin și Sâncraiu a fost finalizată. Aceasta se află pe traseul unei foste căi ferate vechi.

Pista de biciclete Huedin-Sâncrai a fost finalizată / Foto: captură video - YouTube Clau 77 Pista de biciclete Huedin-Sâncrai a fost finalizată / Foto: captură video - YouTube Clau 77

 

 


Județul Cluj urmează să aibă aproximativ 14 km de piste de biciclete între Huedin-Sâncraiu-Călățele, în locul unei foste căi ferate vechi, pe traseul fostei Mocănițe.

 


Pista de biciclete de pe raza comunei Sâncraiu a fost finalizată în urmă cu un an, iar acum și traseul care leagă Huedinul de Sâncraiu este gata.

Deși încă nu a fost inaugurată oficial, un biciclist a încercat-o în urmă cu câteva zile și a filmat întreg traseul


„Să vedem ce lungime are. Mă bucur foarte mult pentru că în sfârșit s-a finalizat și această parte a proiectului din pistă. În sfârșit putem să pedalăm în natură, feriți de grija mașinilor și fără să ne expunem pericolelor. Cu toții știm cât de periculos e să mergem cu bicicleta pe carosabil. Șoferii nu prea sunt atenți la noi. Unii dintre ei ne respectă și ne depășesc așa cum trebuie, de aceea le suntem recunoscători. Iar celor care nu ne acordă prioritate le spunem: vă rugăm fiți mai atenți. Bineînțeles că pe pistă nu ai grija mașinilor, nu mai ai nici teama că vei nimeri o denivelare cum sunt pe diferite drumuri. Nu e cel mai plăcut sentiment din lume. Sperăm să nu apară denivelări, cel puțin în următorii ani, dar până atunci ieșiți cu bicicleta și bucurați-vă de pistă. Ăsta e sfatul meu. E atât de frumos și e o activitatea liniștitoare”, a spus biciclistul.

Traseul parcurs de biciclist a fost de o lungime de aproximativ 8 km.


Secțiunea care urmează să fie inaugurată de Huedin are o lungime de peste 3 km și se conectează cu pista de peste 4 km construită de comuna Sâncraiu, a anunțat la mijlocul lunii iulie primarul orașului Huedin Mircea Moroșan.

Obiective turistice din zona Sâncraiului

Dacă vrei să încerci noua pistă de biciclete, dar să faci și alte activități, conform site-ului sancraiu.ro, în zonă există numeroase obiective turistice de care te poți bucura:


  •  Pietrele Albe: sunt o formaţiune calcaroasă de mari dimensiuni şi pot fi vizitate pornind de la Cascada Răchiţele (32 km din Sâncraiu)
  •  Castelul Corbului: reşedinţa familiei unui faimos architect şi scriitor maghiar. (18 km din Sâncraiu)
  •  Muntele Vlădeasa: al doilea vârf ca înălțime din Munții Apuseni. De la Cabana Vlădeasa (1430m) pot fi urmate traseele care urcă pe vârf sau duc la Pietrele Albe (22km din Sâncraiu)
  •  Moara de Apă din Bologa: veche de aproximativ 160 de ani. (20km din Sâncraiu)
  • Cetatea Bologa: o construcție medievală ce datează din secolul XIV, aflată acum într-o stare avansată de degradare. Din vechea cetate au mai rămas câteva porţiuni de zid, din care cea mai lungă este de aproape 80m, scrie sursa citată. (19km din Sâncraiu)

CITEȘTE ȘI:

Cale ferată veche, transformată în pistă de biciclete în Sâncraiu! Traseul, plin de panorame minunate. FOTO

Comuna Unguraș va avea pistă de bicicletă prin fonduri PNRR. Traseul va începe din Nireș

Ultimele Stiri
abonare newsletter