Actualitate

Comuna Unguraș va avea pistă de bicicletă prin fonduri PNRR. Traseul va începe din Nireș

Încă o comună din județul Cluj, Unguraș, își face pistă de biciclete prin bani de la PNRR. Traseul începe din localitatea Nireș.

Comuna Unguraș va avea pistă de bicicletă prin PNRR / Foto: Consiliul Județean Cluj Comuna Unguraș va avea pistă de bicicletă prin PNRR / Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


O pistă de biciclete, care va fi organizată în dublu sens, va fi realizată în intravilanul comunei Unguraș prin proiectul „Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde în comuna Unguraș, Județul Cluj - realizarea de piste pentru biciclete la nivel local”.

 


În ceea ce privește traseul pistei de biciclete, acesta va începe din localitatea Nireș, la limita administrativă cu UAT Mica, și va continua până în localitatea Unguraș. Iar lungimea propusă este de 2 km.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

În vederea implementării investiției, Consiliul Județean Cluj va pune la dispoziție terenul necesar, care aparține domeniului public aflat în proprietatea sa.


Cu o valoare totală de aproximativ 1 milion de lei (984.540 de lei), fără TVA, proiectul va fi depus spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Conștienți fiind de rolul  transportului verde în viața de zi cu zi și de importanța acestuia pentru sănătatea cetățenilor, susținem inițiativele care au ca scop promovarea mijloacelor de deplasare verzi și, implicit, scăderea poluării”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Pistă de biciclete în comuna Mica

O altă comună din județul Cluj, Mica, face eforturi să devină „smart village”. Primăria susține că dezvoltarea comunei este esențială pentru păstrarea populației în comună, mai cu seama a celor tineri, având în vedere că în prezent sunt cu puțin peste 3.500 de locuitori acolo.

Primăria Mica va accesa bani prin intermediul PNRR și vrea să asigure infrastructura pentru transportul verde prin realizarea de piste pentru biciclete.

Potrivit documentelor, pista de biciclete propusa prin proiect va avea o lungime de 4,8 km, cu o lățime de minim 2,00 m, organizată în dublu sens, respectiv 2 piste cu lățimea de 1,0 m, câte una pentru fiecare sens de circulație.

Astfel se propune execuția unei piste de 4.8 km lungime, cu originea la limita administrativă a municipiului Dej și cu final la intrare în localitatea Nireș. Pista se va amplasa în lungul drumurilor județene DJ 161D și DJ 172 F, în exteriorul șanțurilor existente.

Așadar, județul Cluj va avea aproape 7 km de piste de biciclete.

CITEȘTE ȘI:

„Satul inteligent” din județul Cluj. Cum vrea o comunitate să se salveze de la dispariție

Cale ferată veche, transformată în pistă de biciclete în Sâncraiu! Traseul, plin de panorame minunate. FOTO

abonare newsletter